Dan žalosti u Federaciji BiH zbog trostrukog ubojstva u Sanskom Mostu

Dan žalosti u Federaciji BiH zbog trostrukog ubojstva u Sanskom Mostu

Vlada Federacija Bosne i Hercegovine je na posljednjoj sjednici održanoj prošle sedmice donijela odluku da će danas, 26. kolovoza, u FBiH biti Dan žalosti.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je ovu odluku zbog izražavanja saučešća i suosjećanja s porodicama žrtava trostrukog ubojstva u Sanskom Mostu.

Dan ukopa posljednje žrtve tragičnog zločina u Mješovitoj srednjoj školi “Sanski Most”, 26. kolovoz 2024. godine, proglašava se Danom žalosti u Federaciji BiH, saopćeno je iz Vlade FBiH.

U stravičnom zločinu koji je počini domar škole Mehemed Vukalić ubijeni su direktor škole Nijaz Halilović, profesorica Gordana Midžan i tajnica škole Nisveta Kljunić.

Dan žalosti obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama zakonodavnih, izvršnih i sudskih organa vlasti, javnih ustanova, institucija i drugih pravnih lica na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Također, medijske kuće na teritoriji Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Foto: Klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing