Danas počinje najjače i najskuplje SP u rukometu u povijesti!

Danas počinje najjače i najskuplje SP u rukometu u povijesti!

Hrvatska je na zadnjih pet natjecanja osvojila jedno srebro (Mediteranske igre 2013) i tri bronce (svjetsko 2013 i europsko prvenstvo 2012, olimpijske igre 2012) i sasvim sigurno u Dohu putuje kao jedan od kandidata za novo odličje.

Hrvatski rukometaši su već godinama jedna od najvećih uzdanica hrvatskog sporta, a po popularnosti su se rukometaši jedini približili nogometašima.Hrvatska je do sada na svjetskim prvenstvima osvojila pet medalje – jedno zlato, tri srebra i broncu, a sjajnim dosezima hrvatskih rukometaša možemo pridodati i dvije zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. i Atene 2004. godine, broncu s Igara u Londonu 2012., te dva srebra (2008, 2010) i dvije bronce (1994, 2012) s europskih prvenstava.

SP počinje danas utakmicom između domaćina i Brazila.

Na prvenstvu će nastupiti 24 najbolje reprezentacije svijeta, pri čemu čak 15 iz Europe.

Zanimljivo, Međunarodna rukometna federacija (IHF) je za ovo prvenstvo poslala i tri pozivnice, a dobili su ih Njemačka, Island i Saudijska Arabija. Većina stručnjaka se slaže kako će to biti jedno od najizjednačenijih i najkvalitetnijih prvenstava u povijesti.

Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine po šest ekipa. I ovoga puta nema drugog kruga natjecanja po skupinama, već će se po četiri najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine plasirati u osminu finala, te će se već od te faze igrati na ispadanje.

Hrvatska će na prvenstvu igrati u skupini B zajedno s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom. U osmini finala križat ćemo se sa skupinom A u kojoj su Španjolska, Slovenija, Katar, Bjelorusija, Brazil i Čile. U skupini C su Francuska, Švedska, Alžir, Češka, Egipat i Island, a u skupini D Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Saudijska Arabija i Njemačka.

Svjetski prvak će izboriti direktan plasman na OI u Rio de Janeiru 2016. godine, dok pozicije od drugog do sedmog mjesta vode u kvalifikacije za OI. Ukoliko će Brazil biti među sedam u igri je i osma pozicija. Osmo mjesto je u igri ukoliko netko od 1. do 7. mjesto osvoji i europski naslov iduće godine u Poljskoj.
gol.dnevnik.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing