Danas počinje završnica katoličke malonogometne  lige u Hercegovini

Danas počinje završnica katoličke malonogometne lige u Hercegovini

Na završnici katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata sudjelovat će malonogometna ekipa župe Prozor koja je u ranijem natjecanju osvojila prvo mjesto u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Za ekipu  župe Prozor,  koju predvodi  župnim vikar vlč. Stjepan Didak u ovome natjecanju nastupaju  igrači: Stipo Babić, Andrija Dolić, Branimir Džalto, Petar Jurić, Ante Markešić, Hrvoje Šimunović, Duje Nevistić, Ante Tadić, Drago Glibo i Dane Dedić.

Ekipa župe Prozor kao predstavnica Vrhbosanske nadbiskupije biti će u skupini A u kojoj će još biti predstavnici: Đakovačko-osječke nadbiskupije, Zadarske nadbiskupije i Porečko-pulske biskupije.

 

Nacionalna Završnica katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata održat će se ove godine u Mostaru i okolici, od 25. do 28. svibnja 2017. Naime, najbolje momčadi koje su se plasirale u svojim nad/biskupijama imaju pravo nastupa i na Završnici  koja se svake godine održava u nekoj drugoj nad/biskupiji.

Tako je ove godine došao red na Završnicu koja će se održati u Hercegovini i gradovima: Čapljina, Čitluk, Mostar i Široki Brijeg.

Svečano otvorenje Završnice katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata je danas poslijepodne ( 25. 5. 2017.)

Svi sudionici trebaju doći do 17.00 sati u župu Presvetog Srca Isusova, u Studence, gdje će se mladi okupiti, imati priliku za sv. ispovijed te slaviti Boga misnim slavljem, koje će predslaviti don Željko Majić, generalni vikar  biskupija.

Utakmice doigravanja po skupinama igrat će se u petak, 26. 5. 2017., od 9 sati u sportskim dvoranama: Čapljina, Čitluk, Mostar i Široki Brijeg.

Četvrtfinalne utakmice odigrat će se u dvoranama Čitluk i Mostar isti dan, u 18.00  i 18.45 sati.

Polufinalne utakmice predviđene su u subotu, 27. 5. 2017., u školskoj sportskoj dvorani pod Bijelim brijegom s početkom u 10 .00 i 11.00 sati.

Borba za treće mjesto predviđena je u istoj dvorani pod Bijelim brijegom s početkom u 17 sati.

Revijalni polusatni program pripremit će nam članovi Biskupijskog Caritasa Mostar i njihovi korisnici (osobe s poteškoćama u razvoju) kao i predstavnici Caritasa, koji ove godine slavi 35 godina postojanja na ovim našim prostorima.

Finalna utakmica predviđena je u subotu, 27. 5. 2017. u 19 sati.

Zatvaranje KMNL-a 2017. s podjelom pehara, medalja i zahvalnica održat će se poslije finalne utakmice, u župi sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru, gdje će biti ugodno druženje i okrjepa za sve sudionike.

Momčadi se vraćaju u svoje župe koje su ih primile te ostaju na nedjeljnom misnom slavlju, priopćeno je.

Na samu završnicu dolaze predstavnici nad/biskupija:

– ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA – DVA PREDSTAVNIKA
– ĐAKOVAČKO-OSJEČKA NADBISKUPIJA–DVA PREDSTAVNIKA
– ZADARSKA NADBISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK
– SPLITSKO-MAKARSKA NADBISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK
– RIJEČKA NADBISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK
– VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK
– DUBROVAČKA BISKUPIJA – DVA PREDSTAVNIKA
– BJELOVARSKO-KRIŽEVAČKA BISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK
– ŠIBENSKA BISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK
– VARAŽDINSKA BISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK
– POREČKO-PULSKA BISKUPIJA – JEDAN PREDSTVANIK
– MOSTARSKO-DUVANJSKA I TREBINJSKO-MRKANSKA BISKUPIJA – DVA PREDSTAVNIKA: župa sv. Ilije Proroka iz Stoca i župa Svih Svetih iz Aladinića.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing