DANAS PONOVNO BROJANJE: Brojači odustaju zbog male satnice

DANAS PONOVNO BROJANJE: Brojači odustaju zbog male satnice

Satnica za brojače glasova angažirane u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani „Zetra“ iznosi 4,5 marke, zbog čega mnogi odustaju od tog angažmana, potvrđeno je za Capital iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić precizirala je da je u Glavnom centru za brojanje angažirano 370 osoba, ali kaže da se taj broj mijenja.

“Ljudi odustaju, netko zato što mu ne odgovaraju smjene, jer se radi u tri smjene, a netko iz nekih drugih razloga, možda i financijskih, pa je upućen javni poziv za angažiranje dodatnog broja ljudi. U skladu s tim, vjerojatno će se morati izvršiti realokacija sredstava u okviru proračuna SIP-a“, kaže Pirić.

Ona dodaje da se proračun za te namjene kreira u visini proračuna i sredstava utrošenih na prethodnim izborima.

“Ove godine za bruto naknade za osobe angažirane na određeno predviđeno je 224.000 KM, a stavka Naknade za troškove zaposlenih po ugovoru o djelu je 69.000 KM“, precizira Pirić.

Podsjećamo, SIP je prije dva dana donio Naredbu o ponovnom, odnosno kontrolnom brojanju glasova za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske. Otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića bit će danas, a brojanje će biti organizirano u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u 15:30 sati.

Ponovnom brojanju mogu nazočiti svi akreditirani promatrači političkih stranaka, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditirani promatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje. Pored toga, nazočnost će biti omogućena i zainteresiranim medijskim ekipama.

Prema posljednjim nepotpunim rezultatima koje je objavio SIP BiH, kandidat SNSD-a za predsjednika Srpske Milorad Dodik dobio je 291.915 glasova, a njegova protukandidatkinja Jelena Trivić koju su podržali PDP, SDS i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića osvojila je 262.969 glasova.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar