Danas prošetajte i ne palite automobil

Danas prošetajte i ne palite automobil

Bosanskohercegovački auto – moto klub (BIHAMK) i Grad Sarajevo realizirat će danas od 17.00 do 20.00 sati, kampanju "22. rujan – Dan bez automobila".

Iz BIHAMK-a navode da je u okviru te kampanje planirana rekreativna vožnja jednoobrazno obučenih biciklista kroz grad (Vječna vatra – Skenderija – Vjećnica – Vječna vatra), potom i kratki program na platou ispred Vječne vatre gdje će se djeca natjecati u vožnji bicikla na poligonu spretnosti i crtanju likovnih radova. Troje najboljih i u jednoj i u drugoj kategoriji bit će adekvatno nagrađeni.

U tom razdoblju, u užem jezgru grada, bit će na snazi obustava prometa, radi sigurnosti sudionika u manifestaciji.
Ta kampanja bit će realizirana u okviru "Europskog dana bez automobila", a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva. Realizaciju te kampanje podržali su i Ministarstvo saobraćaja KS, MUPKS, Sarajevo- osiguranje i Biciklistički klub "Trek Team".

"Europski dan bez automobila" obilježava se 22. rujna, a zamišljen je tako da se na taj dan dijelovi grada zatvore za automobile s ciljem da se građanima ukaže na značaj zaštite životne sredine i potakne ih se na pješačenje, vožnju biciklom ili korištenje javnog prijevoza da bi pridonijeli boljem i zdravijem načinu života, te ukazali na preveliki broj prijevoznih sredstava čiji ispušni plinovi pridonose zagađenju zraka.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar