• Danijel Jurić zaređen za trajnog đakona
  • Danijel Jurić zaređen za trajnog đakona

Danijel Jurić zaređen za trajnog đakona

Danijel Jurić iz župe Prozor zaređen je za trajnog đakona, u petak 10. rujna, u crkvi Sv. Petra i Pavla u austrijskom gradu Telfs, tijekom svečanog euharistijskog slavlja kada mu je biskup biskupije Innsbruck mons. Hermann Gletter podijeli prvi stupanj svetoga reda.

Đakon Jurić je do ređenja bio pastoralni suradnik u dušobrižničkom prostoru Telfs koji je spoj više tradicionalnih župa u jednu cjelinu kojom upravlja jedan zaređeni svećenik s pastoralnim suradnikom.

Rođen je 1985. u Prozoru, gdje je i primio sakramente kršćanske inicijacije u župi Presvetog Srca Isusova. U rodnom gradu završio je osnovnu školu, a srednjoškolsko obrazovanje u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku. Filozofsko-teološku naobrazbu stjecao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajavu, a zvanje diplomiranog teologa stekao je na KBF u Splitu 2012.

Od 2011. u braku je sa suprugom Jelenom, s kojom ima troje djece.

U Austriju je otišao 2013. gdje je nakon dvogodišnje pastoralne prakse postao pastoralni asistent.  Nakon molitve, promišljanja i razgovora, svoju odluku o ređenju za trajnog đakona iznio je župniku koji ga je nakon toga poslao na potrebitu formaciju.

Dana 25. lipnja ove godine u crkvi Sv. Mihaela Arkanđela primio je službe lektorata i akolitata, a nakon ređenja obavljat će službu đakona biskupije Innsbruck u dušobrižničkom prostoru Telfs.prostoru Telfs.

Inače, novi đakon ima dvojicu braće svećenika – don Dragana, na službi u austrijskom Grazu i don Branka, na službi u Vatikanu.

Đakon Danijel nije prvi trajni đakon koji potječe iz župe Prozor. Naime, prema dostupnim informacijama i Anto Petrović, trajni je đakon u Bečkoj nadbiskupiji.

M.R./ J.M., KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing