DARIJA RAMLJAK: Molitva za djecu stradalu u Domovinskom ratu

DARIJA RAMLJAK: Molitva za djecu stradalu u Domovinskom ratu

Mlada pjevačica iz Međugorja/Hercegovina, Darija Ramljak, javnosti poznata iz glazbenog natjecanja u hrvatskom “The Voice” izdaje singl pod nazivom “Trebam te moj dobri anđele”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Mladi hrvatski aktivisti poručili su da je priča o ovoj pjesmi jako zanimljiva

Naime, kako je priopćeno, pjesmu je napisao i uglazbio Širokobriježanin Franjo Kraljević prije više od 10 godina, te je poput vina stajala, sazrijevala i čekala priliku da dobije dostojan glas.

-Anđeoski glas, anđeoskoj pjesmi, posvećenu anđelima. Vrijedilo je!, poručuju.

Pojašnjavaju da je sve počelo krajem 2020 godine.

Mladi aktivisti su mjesecima podizali svijest o važnosti obilježavanja patnje hrvatskog naroda u BiH

Jedan dan je članica aktivista Marija Pinjuh nazvala Franju koji ima bogatu glazbenu prošlost i pitala ga, kako kažu, pitanje koje već godinama visi u zraku.

“Franjo, možeš li nam pomoći…? Voljeli bi imati jednu pjesmu koja bi bila posvećena našoj djeci ubijenoj u domovinskom ratu i njihovim najbližima, posebno posvećenu djeci Viteza, naših osam anđela, a također svima onima koji se prepoznaju u pjesmi ili pronađu nadu i utjehu u njoj. Ta bi pjesma bila dar roditeljima i obiteljima djece da znaju da nisu sami, a još manje da su zaboravljeni.”

Bez puno razmišljanja Franjo je rekao:

“Naravno, točnije, ja već imam pjesmu koju upravo namjeravamo snimiti Darija i ja, a mislim da tekst pjesme može utješiti one koji su neutješni zbog svih tragedija koje ste naveli i senzibilizirati mnoga druga srca…”

Navodi se i da je, nakon tog razgovora Franjo razgovarao s Darijom i pitao ju je li ona, također, voljna pokloniti pjesmu djeci.

Darija je, ističu, rekla da joj je čast te da će vrlo rado to učiniti

Dodala je da uz veliku čast ide i odgovornost te i trema za tako tešku i važnu temu.

Sve se posložilo.

-Imamo Franju Kraljevića, Imamo Dariju Ramljak, imamo predivnu pjesmu, a sada je vrijeme pronaći sponzora koji će prepoznati ovaj povijesni i kulturni projekt da bi se mogao snimiti audio zapis i video spot u vrhunskoj produkciji, pojašnjavaju mladi hrvatski aktivisti.

Odlaze, kažu, na vrata ureda Predsjednika Vlade Županije Zapadno Hercegovačke sa spremnom demo snimkom pjesme koju je Darija otpjevala uz klavir.

Nakon preslušane pjesme Predsjednik Vlade, gospodin Zdenko Ćosić im je kazao:

“Odličan izbor vokala, pjesma neopisiva, razlog tužan, ali jako važan i potreban za obilježiti i da se ostavi kao trajni trag za našu djecu. ŽZH će rado biti apsolutni sponzor“

Sve ono što im je, kako navode, djelovalo kao san se krenulo ostvarivati

-Danas, pola godine od ideje imamo čast da vam predstavimo singl Darije Ramljak. Pjesmu pod čarobnim nazivom “Trebam te moj dobri anđele” i video spot. Aranžman za pjesmu maestralno je odradio Zadranin Saša Miočić, s kojim Franjo surađuje dugi niz godina, priopćeno je.

“Ova pjesma je nada i utjeha svim roditeljima koji su ostali bez onog najvrijednijeg i najdražeg, bez svoje djece. Anđeli su dobili svoj glas, roditelji niste sami. Znamo za vašu bol i suosjećamo s vama, primite ovaj naš dar od srca umjesto svih onih riječi utjehe koje ne znamo izgovoriti”- poruka je mladih aktivista koji su uspjeli u svojoj namjeri i dobili pjesmu kakvu su tražili.

Posebno su se zahvalili Dariji Ramljak koja je iznijela najveći teret i koja je uz Franju Kraljevića prepoznala vrijednost ovog projekta.

-Hvala ti Darija što si ovu pjesmu posvetila baš djeci i roditeljima, poručili su.

Također, zahvalili su se i Predsjedniku Vlade Županije Zapadno Hercegovačke, gospodinu Zdenku Ćosiću ,i samoj Vladi ŽZH koji su, kako kažu, bili bezrezervna podrška te im pomogli da se sve ovo ostvari.

„Naši anđeli su doista dobili glas. Poslušajte ovu emotivnu pjesmu i probajte ne zaplakati“, poručuju mladi hrvatski aktivisti.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing