David Dragičević sahranjen u Austriji

David Dragičević sahranjen u Austriji

Posmrtni ostaci Davida Dragićevića, ubijenog mladića iz Banjaluke sahranjeni su danas u austrijskom gradu Wiener Neustadt, u blizini Beča, gdje živi njegova majka Suzana Radanović.

Sahrani su pored porodice i prijatelja, prisustvovali Banjalučani, članovi grupe “Pravda za Davida”. Sahrani je prisustvovao i Muriz Memić, otac Dženana Memića, kao i Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

Pri spuštanju sanduka u grobnicu okupljeni su uzviknuli “Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu, pravda za Dženana, roditelji nikada neće ostati sami”.

Davor Dragićević u kapeli se obratio okupljenima i zahvalio se što su došli na drugu sahranu njegovog sina.

“Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halaliti svoje dijete od 21 godinu, državo, neću nikada. Nadam se da će moje dijete ovdje naći bar spokoj, mir neće ni on, ni ja, dok god ubice šetaju Banjalukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom”, rekao je Davor Dragičević.

Naglasio je da ga ne zanima šta će tko jednog dana reći o njemu i njegovom sinu.

“Ubili ste dijete, ubili ste mu porodicu, dom, svijeću, slavu, prezime. Za mene ne postoji ništa više – samo pravda za moje ubijeno dijete”, rekao je Davor Dragičević.

Sahrana u Austriji organizovana je po želji roditelja ubijenog mladića, a tijelo je prije tri dana ekshumirano sa banjalučkog groblja.

Tako je David Dragičević nepunu godinu dana nakon ubojstva u Banjoj Luci, kada je njegovo tijelo pronađeno u rijeci Crkvini, drugi put sahranjen.

Slučaj ubojstva ovog Banjalučanina još nikada nije razriješen, a borbu za pravdu i istinu nastavlja grupa „Pravda za Davida“.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar