Davide Astori (31), kapetan Fiorentine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama

Davide Astori (31), kapetan Fiorentine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama

Velika tragedija zasjenila je nogometni svijet. Kapetan Fiorentine i suigrač Milana Badelja Davide Astori (31) pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama uoči planirane nedjeljne utakmice protiv Udinesea u Serie A. Prve informacije govore kako je preminuo u snu.

“Fiorentina je duboko ožalošćena što mora obavijestiti da je njen kapetan Davide Astori preminuo nakon iznenadne bolesti. Zbog strašne i delikatne situacije, i iznad svega zbog poštovanja prema obitelji, izražavamo sućut svima”, priopćile su “viole”.

La Fiorentina profondamente sconvolta si trova costretta a comunicare che e’ scomparso il suo capitano Davide Astori, colto da improvviso malore.
Per la terribile e delicata situazione,  e soprattutto per rispetto della sua famiglia si fa appello alla sensibilità di tutti.

Sve nedjeljne utakmice, uključujući i onu između Udinesea i Fiorentine (15 sati), kao i ona između Cagliarija, njegova bivšeg kluba, i Genoe (12:30) odgođene su.

Astori je bio kapetan Fiorentine i suigrač Milana Badelja te bivši suigrač hrvatskih reprezentativaca Nikole Kalinića i Hrvoja Milića. Bio je i talijanski reprezentativac od 2011. te je skupio 14 nastupa, među kojima je bilo i gostovanje “azzurra” u Splitu u kvalifikacijama za Euro 2016. (1-1).

/Izvor: 24sata.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar