Debata: odijevanje u školi

U organizaciji Vijeća učenika, u OŠ fra Jeronima Vladića Ripci održana je debata na temu: „Prikladno i neprikladno odijevanje u školi“. Na samom početku debate učenice Anica i Antea upoznale su sve nazočne s kodeksom ponašanja u školi i pravilnikom o odijevanju.
Zatim su članovi dramske sekcije u kratkom komadu odglumili učenike koji se prikladno ponašaju, odijevaju i uče, u odnosu na one koji neprikladno dolaze odjeveni u školu. Učenici su iznosili stavove, objektivno ih branili i donosili kvalitetne zaključke.

U debati je naglašeno kako bi odlazak učenika u školu trebao značiti kao odlazak na posao i u skladu s tim morali bi se odijevati, a svaka odgojno-obrazovna ustanova bi trebala imati pravilnik o odijevanju.
Odjeća za školu treba biti u skladu s pravilima pristojnog školskog odijevanja. Svojim izgledom i ponašanjem govorite ljudima tko ste vi zapravo i vrlo je bitno da i ljudi koji vas tek upoznaju ili vas poznaju samo službeno,  imaju točnu sliku o vama.

Zaključak debate je: Učenici se mogu odijevati u  skladu s modom i prema osobnom ukusu sve dok je odjeća prikladna za školu.

Naš način odijevanja govori o nama samima i ne treba nam biti svejedno kakav ćemo dojam  ostaviti na ljude.

Tekst i fotografije: Nikica Beljo

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar