Delegacija grada Popovače posjetila Općinu Prozor-Rama

Delegacija grada Popovače, predvođena gradonačelnikom Josipom Miškovićem i njegovim zamjenikom Draganom Šarčevićem posjetila je jučer Općinu Prozor-Rama gdje su se sastali sa načelnikom općine Jozom Ivančevićem. Posjeta je dogovorena još u mjesecu veljači kada je načelnik Ivančević posjetio grad Popovaču.

Prvenstveni cilj posjete je utvrđivanje još boljih poveznica između Općine Prozor-Rama i grada Popovače. Velik broj iseljenih ramljaka živi upravo u Popovači, a jedan od njih je upravo i zamjenik gradonačelnika Popovače gosp. Dragan Šarčević. Dogovoreno je da se na idućim sjednicama općinskih i gradskih vijeća predloži potpisivanje Povelje o prijateljstvu, te bi se iste trebale potpisati u ovoj godini. Sukladno tome dogovoriti će se suradnja kulturno-umjetničkih društava, sportskih klubova ali i okrugli stolovi gospodarstvenika iz ova dva mjesta. Istaknuto je kako će se pokušati dogovoriti suradnja između osnovnih škola, te će se pokušati dogovoriti neki zajednički izleti djece, te posjeta škola jednih drugima, tzv. škole u prirodi.

Kroz osnovane i uspješne razvojne agencije u gradu Popovači i županiji sisačko-moslovačkoj pokušati će se aplicirati zajednički projekti prema IPA programu prekogranične suradnje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar