Demanti na Priopćenje OO HDZ 1990 Prozor-Rama

Demanti na Priopćenje OO HDZ 1990 Prozor-Rama

Na Priopćenje za javnost OO HDZ-a 1990 Prozor-Rama u svezi napisa na lokalnom portalu u kojem se upozorava na opasno manipuliranje braniteljima, a koje je objavljeno na Ramskom vjesniku, demanti je uputio autor teksta Ivan Filipović.

Demanti prenosimo u cijelosti.

U skladu sa Zakonom o informiranju javnosti tražim da objavite ovaj odgovor- demant na pisanje O.O.HDZ 1990. objavljen 26.5.2017.godine na Vašem portalu www.ramski-vjesnik.

Ja sam pisao na najčitanijem ramskom  portalu o podizanju spomenika Tvrtku i njegovim zaslugama za to i na kraju teksta upitao Ramljake: “Tko nam više znači, taj “nestašni” Tvrtko koji “možda je, možda nije” ili: i onda sam pobrojao imena poginulih branitelja Rame!
Poslije imena dodao sam još: ” Kad su Izraelci pravili zlatno tele narod se morao odreći svoga zlata da bi “organizatori” uspjeli napraviti zlatno tele! Pitam ja sviju nas; hoćemo li se mi odreći svoga zlata, gore pobrojanih najvrjednijih sinova, da bi moglo zaživjeti ramsko “zlatno tele” zvano Tvrtko?
I to je toliko uzdrmalo dotičnu gospodu da su me počastili salvom “lijepih riječi” i još ljepših epiteta iz svoga bogatog repertoara!
Evo samo nekih; ” grubo se poigrao imenima i fotografijama poginulih branitelja”, “bezdušno ih stavio u kontekst njegove dugogodišnje privatne borbe za politički stav”, “podlo, neuko i zlonamjerno prekraja povijesne činjenice”, “popljuvao sve znanstvene radove”, ” bolesni politički stav bez istomišljenika”,
I onda se pitaju “otkud mu pravo”, “tko ga je ovlastio”, je li ikome pomogao ili barem svijeću upalio”, ” da li možda ovim štiti svoje političke idole za njihove grijehe” i opet ” otkud mu pravo”???
E pa gospodo!
Prvo, ja nisam niti pišem iz političkog poriva već isključivo i jedino iz potrebe reći dosta onima koji žele i hoće pogaziti krv prolivenu za Ramu!
Ovaj dan općine i imena ulica su KRVLJU ISPISANA, pa da vidimo tko će ih brisati!?
“Podlo, neuko i zlonamjerno prekrajanje povijesnih činjenica” ne postoji, niti sam što prekrajao niti tu ima povijesnih činjenica osim onih koje sam naveo u tekstu, a sve drugo je izmišljotina onih “mudraca” koji bi Ramu uređivali po svome!!!
Pitate se “otkud mu pravo, tko ga ovlasti”?
Gospodo draga, to su moji suborci, naša poveznica su položaji od Pomena, Slatine, Kućana, Uzdola Gliba, Raduše, Idovca, Ravašnice do Zvirnjače, to su mjesta gdje sam bio s većinom tih momaka!
Neki su mi bili prijatelji!
Neke sam izvlačio ranjene!
A neki su mi umrli na rukama!!!
Eto to je moje OVLAŠTENJE!!!
I na kraju se pitate jesam li možda kome pomogao ili svijeću upalio?
Jesam i to puno puta, no Vi ste zadnji kome se ja trebam pravdati!
Zar da se ja pravdam onima koji su krali novac iz vojne blagajne koji su poslali naši očevi iz inozemstva za potrebe obrane za što postoje svjedoci koji su spremni reći istinu?!?!
I na kraju, siguran sam da ova igra oko Dana općine i imena ulica nije volja ni želja, a još manje produkt većine članstva HDZ1990, naprotiv, to je ideja UDBE koju preko svojih igrača pokušavaju plasirati!
Ali, uzalud Vam trud svirači, Rama ima svoju POVELJU koja se zove BRANITELJI, mrtvi i živi i samo ta POVELJA će biti mjerodavna!!!

S poštovanjem.
Ivan Filipović Dragovoljac Domovinskog rata.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar