Desetkovana Hrvatska protiv Srbije: Može li Borna iznenaditi Troickog?

Desetkovana Hrvatska protiv Srbije: Može li Borna iznenaditi Troickog?

ĐOKOVIĆ, Troicki, Zimonjić protiv Čilića, Ćorića, Dodiga i Draganje – mogao je to biti spektakl u Kraljevu i meč u kojem se pobjednik vjerojatno ne bi znao do odlučujućeg petog meča. 
 
Dodigu nema smisla ići u Srbiju bez Čilića
 
Međutim, Čilić je krajem prošle godine širom svijeta igrao ekshibicije i tako pogoršao ozljedu zbog koje se još nije vratio na teren, a Dodig je pokazao "sportski duh" nakon što je saznao da će Marin otkazati meč u Kraljevu, pa je učinio isto uz poruku "nema smisla ići u Srbiju bez Čilića."
 
Umjesto spektakla, od petka do nedjelje u susretu prvog kola Davis Cupa gledat ćemo kako se hrvatska mladost protiv iskusne srpske reprezentacije bori za častan poraz.
 
Osvajanje boda bio bi ogroman uspjeh
 
Što mogu Ćorić, Delić, Draganja i Škugor protiv najboljeg tenisača svijeta, četvrtog tenisača na svijetu u parovima i povratnika Viktora Troickog, koji jedva čeka prvi nastup pred domaćom publikom nakon dvije godine? 
 
Uspjeh, gotovo pa senzacija, bilo bi izbjegavanje "petarde", odnosno maksimalnog poraza od 5:0. Koliki je Srbija favorit protiv desetkovane Hrvatske govori i to što je na kladionicama koeficijent na pobjedu domaćina 1,03. 
 
Delić na svojoj najgoroj podlozi protiv najboljeg na svijetu
 
Još veći favorit je Đoković u prvom meču (petak, 13:00 sati) protiv Delića, 158. tenisača svijeta. Osim ogromne razlike u kvalitetu i iskustvu, Đokoviću odgovara i podloga. Igra se na brzoj podlozi u dvorani, a Delić, koji je najbolje rezultate ostvario na zemlji, dosad je u dvorani igrao 17 mečeva i pobijedio u samo tri, dva na Futuresu, a jedan prošle godine na Challengeru u Bresciji. 
 
Bornin prvi meč najveća šansa za izbjegavanje petarde
 
Drugi meč (petak, 15:00 sati) najveća je hrvatska šansa za osvajanje boda. Ćorić, na krilima dobre igre u Dubaiju gdje je igrao svoje drugo ATP 500 polufinale, pokušat će iznenaditi Troickog, nekada dvanaestog tenisača svijeta, a danas 41. 
 
Bornina igra na početku ove sezone ide od sjajne (Murray, Haase) do očajne (Carreno-Busta, Martin), ali to je i očekivano za 18-godišnjaka. Ako se na terenu u rasprodanoj dvorani u Kraljevu pojavi bolja Bornina verzija, Troicki, koji se vraća u svjetski vrh nakon suspenzije, morat će se dobro pomučiti za pobjedu. 
 
Debi Delića i Škugora u parovima 
 
U slučaju Borninog poraza, Hrvatskoj ostaje samo još meč u parovima (subota, 14:00 sati) za ostajanje na "životu" do nedjelje. A u parovima će srpski izbornik Bogdan Obradović na teren najvjerojatnije uz Zimonjića poslati Troickog budući da se Viktor bolje snalazi u parovima od Novaka. 
 
Zimonjić i Troicki u Davis Cupu odigrali su pet mečeva, a jedini poraz doživjeli su u finalu 2010. godine od francuskog para. Draganja i Škugor debitirat će zajedno u Davis Cupu, ali dosad su odigrali deset mečeva u paru, te čak osvojili jedan Challenger prije dvije godine. 
 
Već nakon tog meča rezultat bi mogao glasiti nedostižnih 3:0 za Srbiju, a Hrvatska bi se nakon samo dva dana mogla okrenuti borbi za opstanak u Svjetskoj skupini.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar