DETALJI NESREĆE: 10-godišnjak u igri puškom ubio 12-godišnjeg brata

DETALJI NESREĆE: 10-godišnjak u igri puškom ubio 12-godišnjeg brata

Dvanaestogodišnji dječak koji je u utorak smrtno stradao u mjestu Begzadići, na području općine Rogatica, nakon što je pogođen hicem iz puške nepoznatog kalibra, igrao se ovim oružjem sa rođenim bratom, potvrđeno je ‘Nezavisnim novinama’.

Prema neslužbenim informacijama, nastradali dječak je sa svojim desetogodišnjim bratom u djedovoj kući pronašao skrivenu pušku, te su se njom najvjerojatnije igrali, nakon čega je došlo do tragedije.

Oružje pronađeno u djedovoj kući

“Još se istražuje kako je došlo do tragedije, odnosno kako je puška opalila. Ima više verzija od kojih je jedna da je djeci oružje ispalo pa opalilo, ali dok se ne urade neophodna vještačenja, to se ne može utvrditi. Pretpostavka je i da je jedan od dječaka držao pušku koju je nekako repetirao i slučajno povukao oroz”, rekli su izvori bliski istrazi.

Prema njihovim riječima, oružje iz kojeg je pogođen dječak pronađeno je u kući njihovog djeda, kao i još nekoliko metaka. Mještani sela Begzadići ističu da ne pamte kada se dogodila ovako strašna tragedija, koja je u crno zavila njihovo selo, ali i cijelu Rogaticu.

Odmor se pretvorio u tragediju

Prema njihovoj priči, dječake je na odmor kod djeda i bake dovela majka, a oni inače žive na području Istočnog Sarajeva. “Prije nego što se dogodila ova nesreća, njihovi baba i djed su negdje izašli, a dječaci su ostali u kući, ne znam ni gdje su pronašli oružje, ali, nažalost, dječja radoznalost završila se kobno”, kaže jedan mještanin.

Okružno javno tužiteljstvo poduzima sve mjere i radnje s ciljem utvrđivanja točnih okolnosti tragedije u kojoj je u utorak nastradao 12-godišnji dječak, a naređena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, potvrdio je za ‘Nezavisne’ glasnogovornik Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo Neven Kramer.

“Očevid je završen, ali s obzirom na to da se radi o djeci, tužiteljstvo će postupati s ciljem njihove zaštite i neće izlaziti sa detaljima o slučaju sve dok se ne kompletira cijeli predmet”, rekao je Kramer.

Podsjetimo, nedavno se dogodila tragedija u kojoj je Marko Sladoje (26) iz Kalinovika hicem iz vojničke puške M48 slučajno usmrtio prijatelja Nemanju Koprivicu (30), kojeg je metak pogodio u glavu. Ova tragedija dogodila se u mjestu Ulog, na lokalitetu Zelenci, kod Kalinovika, kada su mladići sa još tri prijatelja bili na izletu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar