Detalji tragedije kod Foče, ubojica pucao na tri automobila, u jednom usmrtio desetogodišnjaka

Detalji tragedije kod Foče, ubojica pucao na tri automobila, u jednom usmrtio desetogodišnjaka

U planinskom selu Zavait mještani su u šoku dan nakon ubojstva devetogodišnjeg dječaka iz Foče, koje je počinio njihov susjed Borivoje Tešović. Jedan od njih, Rajko Dujmić, u izjavi za novinare kazao je kako je poznavao Borivoja, ali kako nitko nije mislio da predstavlja prijetnju po okolinu.

“Poznavao sam ga, da je nešto prijetio, nije, ali nije bio ‘čist’. Nisam ništa čuo kad se ubojstvo dogodilo, ali su mi susjedi rekli da je bio agresivan, vrištao je, a onda ugledao vozilo, ubio dijete i nastavio dalje”, ispričao je Dunjić, piše Srna.

Tešović je na više mjesta na regionalnom putu Zavait-Čelebići, koji dalje vodi prema Pljevljima, pravio barikade i pucao na vozila.

Prvi u koga je pucao bio je Radenko Kunarac, s kojim se poznaje još od djetinjstva

Zaustavio ga je i s uperenom puškom izveo iz vozila. “Pucao mi je odmah pored lijeve noge iz puške ‘papovke’. Užasno je kakve su mu oči bile, pogled”, ispričao je Kunarac. Borivoje Tešović ga je potom natjerao da odu do njegove kuće, a na tom putu još dva puta je pucao u njega i to u visini grudi. “Izmiče se dva metra, uperi pušku ponovno u predjelu grudi, drhti mu ruka, namjerno ili ne, promašio me. Dva puta je pucao, ruka je zadrhtala i nije me pogodio”, prisjetio se Radenko.

Iz podruma svoje kuće Tešović je uzeo bombe, streljivo i jednu minu i natjerao Radenka da ga vozi prema Čelebićima, ali je Radenko uspio uvjeriti ga da nema dovoljno goriva, pa ga je ostavio na putu i pobjegao za Foču, gdje je sve odmah ispričao policiji.

“To je doživotna trauma. Kako te neće potresti kad ti netko prijeti da će te ubiti?! To je trauma nezapamćena, cijelu noć nisam spavao sat vremena. Netko ti dva puta na grudi prinosi cijev i puca, misliš se hoće li te ubiti, ili neće”, dodao je uznemireni Kunarac.

Nakon toga Tešović je na dva različita mjesta pucao na još tri automobila i u jednom od njih usmrtio devetogodišnjeg dječaka

Jedno vozilo je zaustavio i natjerao vozača da ga odveze u Čelebiće. Uslijedila je filmska potjera i policija ga je ubrzo locirala u Lovačkom domu u Čelebićima, gdje ga je usmrtila zbog pružanja otpora. Ubojica je, neslužbeno, bio duševno oboljela osoba i, prema navodno je mnogima u Foči prijetio da će ih ubiti, a i Radenku je rekao kako kod sebe ima popis tih ljudi.  U Tužiteljstvu kažu da osumnjičeni za ubojstvo dječaka nikada nije prijavljivan za kaznena djela i nije prolazio kroz njihovu evidenciju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing