Devedesetka i koalicija odabrali slogan za izbore

Devedesetka i koalicija odabrali slogan za izbore

Manager Središnjega izbornoga stožera Koalicije Hrvatsko zajedništvo, predsjednik HDZ-a 1990 i nositelj liste Koalicije za državni Parlament, Ilija Cvitanović obratio se javnosti ovim priopćenjem kojim ih želi upoznati s nekim bitnim programskim smjernicama koje će u predizbornoj kampanji nuditi biračkome tijelu, kao i rješenja koja nudi ova koalicija.

U svezi s time ponudio je i paket poticajnih mjera za investitore.

”Duh i programski slogan Koalicije Hrvatsko zajedništvo jeste ZA OPSTANAK. U tu svrhu Koalicija će u vremenu od danas do izbora predstaviti javnosti sve točke Izbornoga programa gdje želimo javnost upoznati s konkretnim političkim obećanjima i potezima koja ćemo vući ako budemo u poziciji izvršne vlasti.

Temeljna zadaća Koalicije Hrvatsko zajedništvo jeste stvoriti dojam kod naroda kako mi možemo i hoćemo stvoriti preduvjete za održivi opstanak svih građana BiH koji su još ostali u BiH te onda raditi na povratku svih onih koji su napustili BiH zbog egzistencijalnih problema. Vladajuće stranke su u proteklome razdoblju svojom politikom mita, korupcije, ucjene i straha dovele do granice uništenja hrvatskoga naroda u BiH kao i drugih naroda.

Temelj ZA OPSTANAK hrvatskoga naroda u BiH jeste oporavak i revitalizacija posrnuloga gospodarstva, kojega nema bez svježih investicija. Stoga Hrvatsko zajedništvo obećava kako će, ako bude dio izvršne vlasti, u što smo uvjereni, raspisati proglas u kojem će biti paket poticajnih i olakšavajućih mjera za  sve investitore  koji žele ulagati u BiH, a sve sa svrhom privlačenja stranih i domaćih investitora. Ove poticajne mjere  trebaju utjecati na oporavak posrnuloga gospodarstva, a samim time dovesti i do novih radnih mjesta, punjenja proračuna, povećanja proizvodnje i potrošnje te na koncu osigurati uvjete za održivi opstanak svih onih koji žele raditi i pristojno živjeti u BiH.”

Cvitanović je naveo dio olakšavajućih poticajnih mjera za sve investitore koje će Hrvatsko zajedništvo poduzeti, a to su: 1. gegistracija poduzeća u roku od 15 dana – od dana podnošenja zahtjeva do rješenja; 2. besplatno zemljište koje ćemo dati investitoru koji predoči ozbiljan program investicije i zapošljavanja; 3. besplatan priključak, vode, struje i  drugih komunalija i 4. stvaranje povoljnoga poslovnoga ambijenta drugim poticajnim i administrativnim olakšicama.

”Pored mnogih poticajnih mjera na području gospodarstva, ono u što ćemo posebno ulagati jeste stvaranje znanstveno-istraživačkih inkubatora gdje će država prepoznati ideju pojedinca i pomoći njezinu realizaciju do gotovoga proizvoda. Ovi bi inkubatori spriječili odljev naših talenata – mozgova iz raznih područja znanosti i kulture.

Vjerujemo kako će ovim paketom poticajnih mjera, koje će poništiti dosadašnje katastrofalne administrativne procedure, kao i davanje mita lokalnim kabadahijama, biti privučen znatan broj investitora, koji će svojim investicijama otvoriti nova radna mjesta te stvarati društvo blagostanja, razvitka i prosperiteta”, kazao je Cvitanović.

Ovakvim gospodarskim mjerama, pojašnjava on, želimo stvoriti sličan gospodarski sustav kakav je na zapadu.

”Mi ne vjerujemo kako su ljudi na zapadu pametniji, sposobniji i bolji od naših iz BiH. Razlika je samo u političkom sustavu, našem i njihovom. Naš sustav, putem vladajuće korumpirane političke elite, guši i uništava svaku inicijativu pojedinca, (smilje, duhan, lozu, maline…) dok na zapadu politički sustav  prepoznaje inicijativu i vrijednost pojedinca, kojega potiče i financijski pomaže. Na ovaj način se  otvaraju nova radna mjesta gdje napreduje radnik, vlasnik i društvo”, zaključio je Cvitanović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar