Devedesetka: Kome smeta HDZ 1990 ? Zna se.

Devedesetka: Kome smeta HDZ 1990 ? Zna se.

HDZ 1990 svjestan je još od utemeljenja da će biti teško održati  i očuvati pluralizam političke misli i pravo hrvatskog naroda na izbor, ali svjesno je odabrao taj put, unatoč svim napadima i opstrukcijama kakvim svjedočimo i ovih dana u režimskim medijima, kojima zahvaljujemo što su napokon uočili da i mi postojimo na političkoj sceni.

Kako osobni i sitni interesi brišu granice ljudskosti i političke korektnosti vidjeli smo u postupku OO HDZ 1990 Grude koji je u jednom dnevnom listu objavio članak pun neistina i laži.

Istine radi osjećamo potrebu i dužnost  kronološki navesti stvarne činjenice.

U članku se navodi kako se ugasio jedan od jačih ogranaka HDZ 1990 te kako HDZ 1990 u Skupštini ostaje bez Kluba zastupnika što nije točno.

Klub zastupnika HDZ 1990 nastavlja funkcionirati kao i dosad, bez Velimira Bušića koji nažalost ni tijekom mandata nije osjetio dužnost niti  potrebu sudjelovati u radu skupštinskih odbora niti se javiti bar jedanput za riječ.

Navodi se u istom članku kako stranku  napuštaju i dva vijećnika, Ante Grubišić i Zvonimir Spajić, a vrijeme će pokazati postoji li politička trgovina između navedenih vijećnika i vladajuće stranke.

U spornom članku navodi se kako je izigrano „načelo rotacije“ za nositelje lista po općinama.

Na ŽO HDZ 1990 koji je održan 4. srpnja 2018. godine u Grudama jednoglasno su usvojeni prijedlozi lista, kako za županijsku, tako i za federalnu razinu. Napominjemo da su sastanku nazočili svi članovi ŽO iz Gruda, što znači da su prijedlog i podržali. Nositelj Federalne liste u tom prijedlogu bio je Velimir Bušić (Grude). Na prošlim općim izborima 2014. godine  isti je bio nositelj Županijske liste. Postavljamo pitanje sebi, njima i javnosti u kojem je segmentu izigrano spomenuto načelo obzirom da je udovoljeno svim, pa čak i nerealnim, osobnim ambicijama pojedinih Gruđana?

Čudne su i nejasne  njihove optužbe, a još čudnije proslavljanje domjenkom raspuštanja OO HDZ 1990 Grude  i propasti ideje u koju se navodno kunu.

Nameće se logičan zaključak da je ova aktivnost Gruđana zapravo dogovorena i dirigirana puno prije kreiranja županijskih lista.  Kome smeta HDZ 1990 ? Zna se.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar