Devedesetka: MRTVOZORNICI U AKCIJI

Devedesetka: MRTVOZORNICI U AKCIJI

Nakon tematske sjednice Općinskog vijeća Prozor-Rama uslijedila je reakcija oporbenih vijećnika. Klub vijećnika HDZ-a 1990 u Općinskom vijeću Prozor-Rama osvrnuo se na tu reakciju stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.

U četvrtak, 15.3. na tematskoj sjednici Općinskog vijeća Prozor – Rama svjedočili smo neuspješnom  nastupu  grupe vijećnika koja sebe bombastično naziva „Hrvatska koalicija“ (kao da su oni neki autohtoni Hrvati a svi ostali još su na čekanju hrvatskog statusa). Očito im je od šefova iz Mostara, još većih Hrvata, zamjereno na neuspješnom dokazivanju onoga što su prethodno nazvali „financijske malverzacije i kriminal“ u Domu za stare i nemoćne osobe na Šćitu. Jer, kad je revizor u mikrofon i eter Radio Rame glasno odgovorio na pitanje da nije uočio financijske malverzacije i kriminal, oni su izgubili orijentaciju i prije vremena napustili sjednicu Vijeća. Razočarao ih je i izostanak Predsjednika Kuće Mira, fra Andrije Jozića, i neuvjerljivo zastupanje Šimuna Babića. Jer, svi slušatelji sjednice su mogli shvatiti da je Općina potpuno u pravu, da ima legitimnog člana Upravnog vijeća, da je uložila veliki novac u izgradnju Doma, da je i dalje spremna na suradnju kako bi Dom za stare i nemoćne osobe „Rama“ bio završen i započeo sa prijemom uposlenika i korisnika. Očito je bilo da takav status nema drugi suosnivač, Kuća Mira, da su sebi zakomplicirali te da je uvlačenje Provincijala u neka imenovanja potpuno nezakonito i beskorisno. Tada su ti vijećnici (ali i svi slušatelji) shvatili da im glavnu riječ preuzimaju Šimun Babić i Provincijal, uz moguće teške posljedice.

I zbog svega toga oni napustiše sjednicu pa napisaše priopćenje u kojemu spominju lijes, čavao, Hrvate, Ramu, ramskog čovjeka, Hrvatsku koaliciju, te nam je prva asocijacija bila ta da se oni pripremaju biti mrtvozornici toj svojoj neiskrenoj i štetnoj političkoj opciji.

Neka im. Mi podržavamo politiku koja je izgradila najljepši i najbolji Dom za stare i nemoćne osobe upravo u Rami. Podržavamo politiku kojom je u Dom na Šćitu tijekom vijećničke rasprave unesena lijepa količina bolničkih kreveta, kolica, madraca, druge opreme. Podržavamo politiku koja je spremna ući u sukobe i sa „velikim vođama“ kako bi Rama imala vodovod, ceste, ulice, rasvjetu, kvalitetan javni sektor.

 

Klub vijećnika HDZ 1990 Prozor – Rama

 

Mrtvozornici u akciji – priopćenje

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar