Devedesetka razgovara s narodom

Devedesetka razgovara s narodom

Ovih dana Općinski odbor HDZ 1990 Prozor – Rama održava sastanke s članovima i simpatizerima. Sastanci se održavaju po Područnim odborima, a do sada su obavljeni sastanci na Gračacu, Lugu, Podboru,  Ustirami, Prozoru, Rumbocima, Huduskom i Uzdolu.

Sastanci su uglavnom jako dobro posjećeni.

„Po meni su ovo otvoreni razgovori, a ne neki formalni sastanci kakvi su nekada održavani. Atmosfera je vrlo ugodna, s narodom razgovaramo o svim temama koje su za njih važne. Nismo se zatvorili u uskostranačke okvire već su sastancima dobro došli svi oni koji svom kraju žele dobro“, rekao nam je doktor Jozo Ivančević, predsjednik Općinskog odbora HDZ 1990 Prozor – Rama.

Na sastancima je vidljiva pozitivna atmosfera. Bude dosta zahvala za ono što je učinjeno, čestitki  za dosadašnju izgradnju, bude i pljeska za neke doktorove izjave, ali i poneka primjedba i kritika. Sve se bilježi s ciljem da se u narednom  periodu riješe primjedbe i poboljša stanje u našim naseljima.

„Uvijek ću se boriti da se Ramom ne upravlja iz Mostara ili iz Sarajeva. Zato razgovaramo s narodom, čujemo što domaćini misle o svojim potrebama, i to primjenjujemo. Poslije takvih razgovora donose se odgovarajuće odluke i planovi, i zato ove razgovore nikako ne mogu zamijeniti direktive Mostara ili Sarajeva koji bi se rado okoristili našim novcem i našim vrijednostima“, naglašava dr. Ivančević.

Sastanci i razgovori se nastavljaju. Narednih dana biti će u Gmićima, Jaklićima, Ripcima i Orašcu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar