DF Željka Komšića “napala” svog budućeg partnera u vlasti Dragana Čovića

DF Željka Komšića “napala” svog budućeg partnera u vlasti Dragana Čovića

Nakon što su iz Demokratske fronte Željka Komšića, predsjednika HDZ-a BiH i predsjednika HNS-a Dragana Čovića optužili da je patološki lažljivac, istaknuvši da je “potpuna laž da je bilo koji dužnosnik EU-a Čoviću ili bilo kojem članu bh. izaslanstva kazao da će BiH dobiti kandidatski status za članstvu uEU ako se u sljedeća dva mjeseca izvrše izmjene Izbornog zakona, a pogotovo da će BiH kandidatski status dobiti ukoliko se izmjene izvrše po segregacijskom, diskriminatornom i rasističkom modelu koji predlaže HDZ-a”, danas je reagirao i HNS potvrdivši riječi svoga predsjednika.

Stranke HNS-a su stale uz svoga predsjednika te je istaknuto kako “HNS BiH pozdravlja stav EU dužnosnika o značaju izborne reforme za stabilnost BiH”.

“Hrvatski narodni sabor pozdravlja stav dužnosnika Europske unije kojim su, za vrijeme boravka izaslanstva BiH u Bruxellesu 27. i 28. siječnja, prepoznali i podržali nužnost izmjene izbornog zakonodavstva kao preduvjeta daljnjeg napretka BiH na europskom putu.
Izmjene Izbornog zakona su, tom prilikom, naglašene kao ključne za postizanje stabilnosti BiH. Također, dužnosnici su istaknuli da su izmjene od presudne važnosti za poticanje političkog dijaloga temeljenog na jednakosti konstitutivnih naroda, međusobnom uvažavanju i zajedničkoj viziji europske BiH. HNS BiH poziva na izmjene Izbornog zakona kako bi BiH dobila status zemlje kandidata ususret Summitu Europske unije i Zapadnog Balkana u svibnju 2020. godine u Zagrebu kada će Sjeverna Makedonija i Albanija otvoriti pregovore za članstvo”, stoji u njihovom priopćenju.

Iz DF-a su jučer odaslali vrlo oštro priopćenje te su naveli da je “činjenica da Čovićevo političko djelovanje poprima oblike patološkog laganja za koje oboljeli smatra da mu dodatno jača političku poziciju”.

“Čović i HDZ i u proteklih nekoliko godina služili su metodama patološkog laganja i učitavanja svojih stavova europskim dužnosnicima pa je to Čoviću donijelo tek poraz na izborima za člana Predsjedništva BiH. Posljednje Čovićeve laži izraz su stanja očajanja u kojem se ta anticivilizacijska politika nalazi”, stoji u priopćenju DF-a.

Iz stranke Željka Komšića na kraju zaključuju: “Jedino što je moguće istinito u vezi s Čovićevim izletom u Bruxelles jesu medijski navodi o tome da je ponovo po Bruxellesu, služeći se oprobanom propagandom, govorio o navodnoj opasnosti od stvaranja tzv. Islamske države, što je opet dijelom političke patologije Čovića i HDZ-a”.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović i predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sudjelovali su danas Bruxellesu na Summitu predsjednika Europskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata država Zapadnog Balkana.

Čović je tada izjavio da se njegova zemlja u posljednje dvije godine više “bavila sama sobom” nego europskim integracijama.

“Sada nakon uspostave vlasti na na državnoj razini treba provesti izmjene izbornog zakona i za grad Mostar, Dom naroda i Predsjedništvo BiH kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. Ako bismo to napravila u prva tri mjeseca ove godine, a čini se da postoji raspoloženje za to, onda bismo mogli pravu reformsku agendu”, rekao je Čović.

Istaknuo je da su u BiH službeno svi za europske integracije, dok za euroatlantske integracije već kod nekih postoji otpor, ali da neki priželjkuju separatizam i odvajanje od BiH, neki žele unitarizam, “a jedino onda Hrvati ostaju vezivno tkivo kako bi BiH živjela, ali ja to ne bih naglašavao, to su negativnosti koje nas prate, želim gledati optimistično”, rekao je Čović.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar