DIANA ZELENIKA: STEKLI SU SE UVJETI DA I BiH DOBIJE SVOGA SANADERA

DIANA ZELENIKA: STEKLI SU SE UVJETI DA I BiH DOBIJE SVOGA SANADERA

Kandidatkinja HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, koju podržava i Koalicija Hrvatsko zajedništvo, na početku predizborne kampanje, koja je započela noćas, sekundu poslije pola noći iz Travnika, nazočnima, a i cjelokupnoj javnost u BiH obratila se prigodnim govorom koji prenosimo u cijelosti.

„U vremenima kada djela govore, a riječi su suvišne, obraćam vam se, moj hrvatski narode, iz krajnje nužde i pitam vas: je l’ dosta više. Svim onima koji priželjkuju i raduju se navodnom nestanku Hrvata iz BiH poručujem ne samo da ćemo preživjeti sadašnje nedaće, nego ćemo ostati tu i u sljedećem milenijumu. Također, poručujem svima onima koji ulažu sustavne napore za obaranje konstitutivne pozicije hrvatskoga naroda u BiH i koji imaju potrebu neprirodno gurati hrvatski narod u nekakve okvire bosanske nacionalnosti i zatomljavati te posljedično gasiti 14 stoljeća star hrvatski identitet i kulturu, kako to neće ići. Također, ni mi ne želimo gušiti ni nacionalni identitet ni kulturu drugih konstitutivnih naroda.

Ne želim i neću dolaziti pred narod s jeftinim obećanjima. Ono što bude u mojoj moći – učiniti ću, a ono što vam obećam smatrajte završenim. Mogu vam obećati kako ću kao buduća članica Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda snažno i agilno provoditi ekonomsku diplomaciju gdje ću predstavljati naše gospodarstvenike i gospodarske subjekte, njihove mogućnosti i potencijale, dogovarati i ugovarati poslove, zatim privlačiti strane investicije i razvijati nove projekte, što će u konačnici otvarati nova radna mjesta i posljedično popraviti ekonomsko stanje i nadam se zaustaviti ovaj masovni egzodus.

Neću na osnovama nepotizma i nekompetencije postavljati obiteljske ili stranačke, polupismene kadrove, čemu je svrha samo ih „uhljebiti“. Na veleposlanička, savjetnička, sigurnosna i financijska mjesta, odnosno pozicije, imenovat ću isključivo legalno obrazovane i vrhunski kompetentne kadrove koji će doprinositi i raditi za ovu našu državu, a ne samo parazitski egzistirati kao što je sada slučaj.

Kada uđem u Predsjedništvo BiH, njihov kraj počinje.Slijedi intezivni obračun s organiziranim kriminalom. Zna se što je dotična gospoda imala prije političkih funkcija, a što ima sada i također se zna da slijedi dokazivanje podrijetla imovine i na koncu njezino oduzimanje. Stekli su

 

se uvjeti da BiH dobije svog Sanadera i „kompaniju“ koja ide uz njega. Neće moći zadržati svoje bogatstvo, gonit ćemo ih čak i u Hrvatskoj, plijeniti imovinu i prodavati. To Vam obećavam.

Na koncu, ono što mi trebamo u BiH  nisu podjele; nije mržnja niti sukobi!Mi trebamo povjerenje, suživot, kompromis i ekonomski prosperitet. Možemo postići mnogo dobroga u BiH jer velika većina i Hrvata i Srba i Bošnjaka želi suradnju, prosperitet i održivi suživot.

Slušajte unutarnji glas i slijedite ga ma kuda vas vodio. Ako smatrate da živimo dobro, ako smatrate da je ova situacija i društvene okolnosti nešto normalno, onda znate za koga ćete glasovati da stanje ostane identično, no ako se svaka stanica vašega bića buni protiv ove nepravde, protiv ovoga siromaštva i jada, protiv ovih elita koje nam tjeraju djecu vani, a istodobno gaze naše dostojanstvo i ponos, dok kriminalom stječu milijune, onda glasujte za nas, glasujte za promjene i poručite im kako nitko ne može zaustaviti zoru; poručite im da je i vama dosta više.“

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar