• Dinamo ipak nije uspio dalje
  • Dinamo ipak nije uspio dalje
  • Dinamo ipak nije uspio dalje
  • Dinamo ipak nije uspio dalje
  • Dinamo ipak nije uspio dalje

Dinamo ipak nije uspio dalje

Nogometaši Dinama ostali bez plasmana u četvrtfinale Europske lige nakon što su poraženi u produžetku uzvratnog dvoboja protiv Benfice u Lisabonu sa 3-0, jer je domaća momčad u osnovnih 90 minuta pogotkom Jonasa poništila prednost Dinama iz Maksimira.

Pogodak za produžetak 34-godišnji Brazilac Jonas postigao je u 71. minuti. U produžetku su domaći s dva udarca sa 20-ak metara došli do uvjerljive pobjede. U 94. minuti neobranjivo je pogodio Ferro, a u 105. minuti za 3-0 je pogodio Grimaldo s više od 20 metara iskosa.

Dinamo je najbolje prilike za pogodak imao u produžetku. U 96. minuti Gojak je propustio s pet metara poslati loptu u mrežu, a u 112. minuti Atiemwen je izbio sam pred Vlachodimosa i poslao loptu pokraj lijeve vratnice.

Od 104. minute Dinamo je bio s igračem manje, jer je sudac Deniz Aytekinpokazao dva žuta kartona i isključio Petra Stojanovića zbog prigovaranja.

Utakmicu na stadionu Luz pratilo je 48.000 gledatelja, među kojima je bilo i oko 1500 Dinamovih navijača.

Ždrijeb četvrtfinalnih parova Europske lige bit će održan u petak u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu, s početkom u 13 sati. Uz Benficu, u bubnju će se naći Chelsea, Napoli, Arsenal, Eintracht, Valencia, Slavia Prag i Villarreal.

Ima tuge, ali ovo što su plavi učinili sanjale su generacije…

Tuga i ponos miješaju se u Lisabonu. Tuga zbog ispadanja, a ponos zbog svega što je Dinamo napravio u Europi ove sezone.

Počelo je ljetne večeri u srpnju protiv Hapoela i trajalo do sredine ožujka. Dugih osam mjeseci, rekordnih 16 utakmica je Dinamo bio u Europi i zato naklon do poda. Bravo za sve što su napravili i igrači i trener Nenad Bjelica.

Ovo je uspjeh, rezultat o kojemu su generacije i generacije dinamovaca samo mogle sanjati. Da je bilo više sreće, da je Amer Gojak bio precizniji, Dinamo bi možda bio u četvrtfinalu. Samo je trebao ugurati loptu u prazan gol. Morao je to zabiti, baš morao…

I njemačko-turski sudac Deniz Aytekin desetak je odluka navukao za Benficu, svirao je prekršaj u napadu umjesto vjerojatnog penala. Svaka odluka koja je bila li-la je išla na stranu Benfice, a Petković je fauliran kod 0-0. Nije to Aytekin htio vidjeti.

Momci, znamo da vam je teško, bili ste na korak od četvrtfinala Europske lige, na korak od toga da dočekate travanj u Europi. Niste uspjeli, ali ste zato uspjeli u mnogim drugim stvarima. Ranije bi se u ovo vrijeme razmišljalo o ljetnim pripremama i početku nove sezone u Europi. Zaslužili ste pohvale za sve što ste napravili u Europskoj ligi.

Šteta, trebalo je u Zagrebu biti 2-0, 3-0, ali su promašeni ziceri. Sanjat će dinamovci promašaje Amera Gojaka. I onaj iz Zagreba i ovaj iz Lisabona. Tako je blizu bio Dinamo. Ali kad tuga barem malo prođe, shvatit će se koliko je velik ovo bio rezultat.

Europska sezona za čistu peticu.

/Izvor: 24sata.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar