Dinamo je opet prvak Hrvatske, za titulu zabio najtrofejniji igrač u povijesti Modrih!

Dinamo je opet prvak Hrvatske, za titulu zabio najtrofejniji igrač u povijesti Modrih!

Dva kola prije kraja prvenstva, Dinamo je uspješno okončao jednu od najluđih utrka za titulu u povijesti HNL-a. Dinamo je prvak Hrvatske! Modri su obranili titulu, dva kola prije kraja Rijeci bježe nedostižnih sedam bodova prednosti.

Tako je na sjajan način završila turbulentna sezona koju su prošli Sergej Jakirović i njegovi dečki. A da priča bude još intrigantnija i posebnija, pogodak koji je Modrima donio titulu postigao je kapetan Arijan Ademi, najtrofejniji igrač u povijesti zagrebačkog kluba! Kapetan je u najvažnijem trenutku autorizirao kapetanski, majstorski potez.

Modri praktički do sam pred kraj sezone nisu nikada bili na prvom mjestu ljestvice, ali su onda pokazali svoj šampionski DNK, pobjednički gen, u finišu su ‘pomeli‘ sve, subotnja pobjeda bila im je jedanaesta u nizu, deseta uzastopna u HNL-u, uz jednu u Kupu. Zaslužili su plavi dečki još jednu titulu, opet su pokazali da su nedodirljivi u hrvatskim okvirima.

Slavilo se burno na Maksimiru nakon još jednog naslova, puni Maksimir je ludovao sa svojim ljubimcima. Pjevalo se u plavom domu, BBB i svi ostali radovali su se od sveg srca. Ostaju Modrima dvije finalne utakmice s Rijekom probat će doći do duple krune i tako na veličanstveni način zaključiti još jednu pobjedničku sezonu.

Piše: Davorin Olivari,  Sportske.jutranji.hr

image

JOSIP BANDIC Cropix

Inače, svakako treba spomenuti da je Osijek posljednjih pola sata igrao s igračem manje, opravdano je isključen Duarte. Dečki Zorana Zekića su od prve minute krenuli ofenzivno, pokušala je momčad Zorana Zekića na startu iznenaditi Modre. I skoro su zabili već nakon šest minuta igre. Mierez je nakon ubačaja Pušića sjajno skočio ispred Ristovskog i izvrsno pucao glavom, ali Nevistić je fenomenalno izvadio loptu iz ‘rašlji‘. Dvije minute Mierez je opet bio u akciji, ali njegov udarac s vrha šesnaesterca završio je daleko od vratnice.

A onda se ukazao Dinamo

Ristovski je ubacio krasan centaršut, Vidović je skočio na nekih pet metara od gola, ali njegov udarac glavom završio nekoliko centimetara od vratnice. Bila je to velika šansa. Nakon nešto više od dvadesetak minuta igre dalekometnim udarcem pokušao je Fran Brodić, ali je lopta prohujala iznad grede. Igralo se skroz otvoreno s obje strane, akcije su se smjenjivale, vidjeli smo dobrih poteza. Ritam utakmice bio je solidan. Još je jednom potegao razigrani Mierez s nekih dvadesetak metara, ali bilo je daleko od Nevistićeve vratnice.

image

JOSIP BANDIC Cropix

U 34. minuti utakmice Bernauer je pogriješio, dodao je loptu u for Matkoviću kojeg je na nekih 18 metara prekršajem zaustavio Ristovski za što je nagrađen žutim kartonom. Osječani su skočili s klupe tražeći crveni karton, ali sudac je donio pravilnu odluku, jer je Matković išao od gola, nije bila prilika za pogodak, iako je Ristovski bio zadnji igrač obrane.

Mierez je izveo ‘slobodnjak‘, ali je u živom zidu Petković glavom blokirao udarac. Dinamo u tim trenucima prvog poluvremena nije mogao doći do neke izglednije prilike, napadi Jakirovićeve momčadi zaustavljali su se obično pred šesnaestercem Osječana. Tri minute prije kraja prve dionice, sudac Kolarić je zaustavio igru, VAR je provjeravao start Bukvića nad Petkovićem u šesnaestercu Osijeka. Kolarić je nakon dvije minute otišao do tv ekrana provjeriti poziv iz VAR sobe.

image

JOSIP BANDIC Cropix

image

JOSIP BANDIC Cropix
Nakon gledanja tv ekrana, sudac je odlučio da nema jedanaesterca za Dinamo

Minutu nakon te provjere, Petković je pokušao udarcem s nekih dvadesetak metara, ali lopta je bila usmjerena izravno u vratara Kolića. U samoj završnici prve dionice, Brodić je bio i prilici, iskosa s nekih osam metara, je pokušao, ali je njegov udarac blokiran, te je lopta završila u rukama vratara Osijeka. Najbolju priliku za Modre u prvom dijelu imao je Petković nakon kornera u posljednjoj minuti prvog poluvremena, ali je njegov udarac glavom s nekih pet-šest metara završio kraj vratnice.

U prvih 45 minuta mogli smo vidjeti veliki talent mladog Antona Matkovića koji je predstavljao permanentnu opasnost za modru obranu, pomagao mu je i Bernauer, koji je djelovao iznimno nesigurno. Imao je Francuz nekoliko kikseva koje dečki Zorana Zekića ipak nisu uspjeli iskoristiti.

image

JOSIP BANDIC Cropix

image

Arber Hoxha

JOSIP BANDIC Cropix

Jakirović je na poluvremenu napravio dvije izmjene, umjesto Brodića i Vidovića ušli su Ogiwara Hoxha. Nakon sedam minuta igre u drugoj dionici, nakon prodora Hoxhe, Baturina je opalio s nekih 18 metara, ali ravno u Kolića. Još je bolje dvije minute pucao Pušić s iste udaljenosti, ali je Nevistić opet bio sjajan. A onda je opet probao Baturina s vrha šesnaesterca, zamalo je lopta prošla kraj vratnice.

U 58. minuti utakmice Duarte je gurnuo Hoxhu koji je sam jurio prema golu, prekršaj je bio izvan šesnaesterca, ali sudac Kolarić se nije oglasio. Međutim, na poziv iz VAR sobe, opet je otišao pred tv ekran kao u prvom poluvremenu, ovoga puta se složio s VAR sobom, Duarteu je pokazao – crveni karton! Osječki branič je bio posljednji igrač obrane, a Hoxha je jurio prema vratima Kolića. Bila je to opravdana odluka, Osijek je ostao s igračem manje…

A onda je zabio – kapetan! Josip Mišić je centrirao, najviše je u šesnaestercu zabio glavom Arijan Ademi i donio Modrima naslov prvaka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar