Dinamo na Maksimiru srušio Chelsea, pao još jedan engleski klub

Dinamo na Maksimiru srušio Chelsea, pao još jedan engleski klub

Modri su uzeli veliki skalp i srušili engleskog giganta na otvaranju Lige prvaka u Maksimiru!

Modri su kreirali jednu od najvećih senzacija Lige prvaka uopće. U neviđenom spektaklu pred prepunim Maksimirom srušen je Chelsea. Kakav je to čudesan rezultat, tko je to mogao očekivati? – javlja Jutarnji.hr

Bravo, plavi dečki, bravo Ante Čačić. Bravo navijači, bravo svi. Ova pobjeda ulazi kao jedna od najvećih u povijesti zagrebačkog kluba. Dogodila se baš na dan osvajanja Kupa velesajamskih gradova prije 55 godina. Nakon ArsenalaTottenhama West Hama pao je i četvrti londonski klub. Uživajte, narode plavi, plavi su napravili čudo, neviđeno čudo.

Dinamo je pokazao da je stasao u ozbiljnu europsku momčad, da mu je definitivno mjesto u Ligi prvaka. Odigrali su Čačićevi dečki sjajnu utakmicu protiv osvajača Lige prvaka iz sezone 2020./21., aktualnog svjetskog prvaka.

ORŠIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Ovakav Dinamo ima se čemu nadati u nastavku natjecanja, pokazao je da može osvajati bodove i na ovoj, najjačoj svjetskoj klupskoj razini. Trebalo je neko vrijeme da se Modri prilagode igri velikih zvijezda iz momčadi Thomasa Tuchela.

Chelsea je počeo goropadno, već na samom početku složili su gosti jednu dobru akciju, lopta je stigla do Sterlinga, koji puca s nekih desetak metara, ali kao iz zemlje iznikao je Ristovski i blokirao taj udarac. Nakon tri minute opet je Chelsea bio u prilici, Havertz je iskosa opalio, ali je lopta zamalo prohujala kraj vratnice. Minutu kasnije, Aubameyang je dobio jednu finu loptu iskosa, pucao je, ali ovoga puta je fantastično blokirao Josip Šutalo. Modri su se na startu borili kao lavovi, zaustavili su početni nalet gostiju.

image

Grafika: SofaScore

A onda je Maksimir proključao. Robert Ljubičić, koji je na lijevom boku igrao kao Roberto Carlos uputio je dugu loptu, Petković je ispred Fofane loptu dohvatio glavom i poslao je u for Oršiću koji bježi tom istom Fofani i onda šmekerski, poput onih najvećih majstora šalje loptu kraj Kepe u mrežu. Bio je to 27. europski gol najboljeg strijelca u povijesti europskih utakmica Dinama.

image

Foto: RONALD GORSIC Cropix

Kako Orši leže ti Englezi… Zabio je hat-trick Tottenhamu, zabio je pobjednički pogodak protiv West Hama u Londonu, a zabio je i Chelseaju. Zaista je Oršić “engleski krvnik”, nevjerojatan igrač, majstor nad majstorima.

U prvom poluvremenu Dinamo je odigrao iznimno zrelu, pametnu utakmicu, na razini vrhunskih europskih momčadi. Sigurno se branio, a tranzicijom igre pokušavao ugroziti Chelsea.

Treba svakako spomenuti Brunu Petkovića. Kako li je samo pobjeđivao u duelima s Fofanom, to je onaj stoper koji vrijedi 90 milijuna eura. U svakom skoku Petko je uzeo loptu, kad nije, radilo se o prekršaju. Petković je skroz izdominirao Fofanu, pokazao da ga je izbornik Dalić s pravom vratio u Vatrene.

Što je utakmica odmicala, Modri su sve više prijetili, nisu se samo orijentirali na kontranapade. Često su znali sakriti loptu Tuchelovoj momčadi, pa se ponekad i zabaviti, Mišić je recimo gurnuo loptu kroz noge Havertzu.

image

Foto: DENIS LOVROVIC Afp

Nakon pola sata igre Modri su imali finu zgodu. Petković je gurnuo povratnu loptu Oršiću koji se ubacio i onda s nekih dvanaest metara opalio kraj vratnice. Dvije minute nakon toga kapetan Arijan Ademi je opalio s nekih dvadesetak metara, ali je Kepa sjajno obranio.

Chelsea je drugo poluvrijeme počeo kao i prvo, odmah na početku je stisnuo Modre. Tuchel je sve kapacitete gurnuo u napad. Ali prvu veliku zgodu imao je Dinamo, Stefan Ristovski sjajno je opalio s nekih dvadesetak metara, lopta je krenula prema rašljama, Kepa ju je uspio dohvatili prstima, na kraju je završila na gredi. Kakva šteta, da je to ušlo…

image

Foto: DAMIR SENCAR Afp

Modri su i dalje dobro stajali na terenu, uspijevali su zaustavljati jake nalete Chelsea. Iako je Tuchelova momčad imala veći posjed lopte, nije stvarala neke opasne situacije pred golom Livakovića. Dinamova obrana bila je stamena, borbena, hrabra, sigurna. Svi napadi Chelseaja razbijali su se ispred ili u šesnaestercu Modrih. Šutalo, Perić i Ristovski su sjajno rješavali probleme.

image

Foto: DENIS LOVROVIC Afp

Što je utakmica odmicala, kao da smo opet gledali prvo poluvrijeme, Dinamo je nekoliko puta pokušao napasti nakon oduzete lopte. Desetak minuta prije kraja, imala je Chelsea sjajnu priliku imao je Havertz, glavom s tri metra, ali je sjajni Ljubičić uspio i to blokirati glavom. A onda je na scenu stupio fenomenalni Dominik Livaković koji je nevjerojatnom intervencijom zaustavio udarac Jamesa, pa onda jod čudesnije Mounta. Takve obrane već dugo nismo vidjeli. Čudo jedno.


image

Foto: DENIS LOVROVIC Afp

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing