Dinamo slavi, ali ipak nije postao svjetski rekorder

Dinamo slavi, ali ipak nije postao svjetski rekorder

Dinamo neće za ovo dobiti medalju, nije na kraju uspio napisati povijest i postati prva momčad koja je završila natjecanje po skupinama bez primljenog pogotka, nedostajalo je tek 15 minuta.

 

Ali, Dinamo je i protiv CSKA-a odigrao jednu veliku utakmicu, pobijedio uvjerljivo i zasluženo, dominantno, izjednačio onih rekordnih 14 bodova koliko je osvojio i prije dvije godine u Europskoj ligi. I zaslužio sve komplimente za sve što je odigrao ove europske jeseni. Šteta što rapsodija završava, no, možda nastavak uslijedi na proljeće.

image

GORAN MEHKEK/CROPIX

Brzo su Plavi zagospodarili terenom, odigrali opet sjajnih 45 minuta, raspoložen je bio Oršić. Nije još ove sezone do večeras zabio u Europi, u utakmicu je ušao s tri gola zaostatka za Slavenom Zambatom i Igorom Cvitanovićem koji su zabili 15 golova u Europi za Modre.

 

Prvo je Oršić u šesnaestercu pucao u blok, onda je u 21. minuti lažnjakom na lijevoj strani kaznenog prostora izbacio Diveeva pa pucao u bliži kut i pogodio vratnicu. A još je jednom u zadnjim trenucima prvog dijela, poslije Jakićeva spuštanja glavom, pogodio stativu! Prije toga je zabio, za 2:0, glavom, dakle, uz malo sreće mogao je u već u prvih 45 minuta dostići velikane Zambatu i Cvitanovića na vječnoj listi. Sad je došao do broja 13.

 

Prijetili su Mamićevi igrači stalno, odlučni da na kraju natjecanja po skupinama upišu pobjedu. Osim Oršića promašio je Majer, pa je Kastrati odlično prošao i loše odigrao povratnu loptu, nešto kasnije pucao je u blok.

 

A onda je zabio Joško Gvardiol nakon kornera. U obrani se već puno dokazao, odigrao gotovo bez greške sve utakmice, sad se pokazao i pred suparničkim golom. Inače, samo koju minutu, Gvardiol je promijenio poziciju, opet igrao lijevog beka, jer je iz igre morao Leovac. Zainutdinov je u duelu udario Leovca laktom, razbio mu arkadu, krvi posvuda.

 

Start možda i za crveni karton, nije dobio niti žuti, ma, nije bio ni prekršaj

 

Između svih dobrih vijesti bila je ta jedna loša i nešto kasnije i druga. Arijan Ademi nakon jednog trka uhvatio se za ložu, skinuo je kapetansku traku, bilo je jasno da ne može nastaviti. Vjerojatno Ademi neće moći ni na Rujevici, ubitačan ritam utakmica odnosi žrtve.

 

Sad ispada da je bilo bolje da ga je Mamić sačuvao u ovoj rezultatski ne toliko bitnoj utakmici, ali ne može se Dinamovu treneru ništa zamjeriti, odlučio je istrčati s najboljom momčadi protiv Moskovljana, bez kalkulacija, to je uvijek za pohvalu. Uostalom, Dinamo je stvarno izgledao jako dobro, užitak za gledanje, pobjeda je nakon prvih 45 minuta već bila u rukama, ostalo je tek vidjet hoće li izdržati Dinamova povijesna ‘nula’ do kraja susreta.

image

GORAN MEHKEK/CROPIX

 

‘Visio’ je rekord u 60. minuti, nakon prekida Diveev je ostao sam pred golom, ali je loš pucao glavom, preko grede. Ljutio se Livaković na svoje suigrače, vikao da moraju biti koncentrirani, da im se ne smiju događato takvi propusti. Bodrili su jedni druge, kao dokaz koliko su željeli sačuvati mrežu i napraviti nešto što nitko nikad nije. No, Rusi nisu željeli biti dio povijesti, pritisnuli su, krenuli po pogodak.

 

Ali, promašio je i na drugoj strani, još jednom Oršić. Ali, zato je nakon odlične kontre i proigravanja zabio Kastrati. Još jedan Dinamov ‘metak’, još jedna velika pobjeda. Nažalost, na kraju bez tog povijesnog dosega, pokvario savršenstvo Bistrović.

 

Potom mu je Livaković ‘skinuo’ slobodnjak, pa briljantno obranio i odbijanac s pet metara, ipak bolje jedan nego dva. ‘Poludio’ je Livaković na svoje suigrače, vikao: ‘igrajte obranu, igrate za k… zadnjih 10 minuta’!

 

image

Livaković protiv CSKA

 

Statistike omogućio: Sofascore

Mala zadovoljština, već u 33. minuti Dinamo je skinuo jedan rekord, jer Manchester United, koji je dosad najdulje držao praznu mrežu, primio je 2010. u Ligi prvaka gol od Valencije u 32. minuti šestog kola.

 

Po tom pitanju, Dinamo je, dakle, od četvrtka rekorder, šteta što nije uspio sjajnoj jeseni pridodati i taj pothvat, da je izdržao još 15 minuta… Naravno, neće to pokvariti konačan dojam, koji je fantastičan!

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar