• Dinamu izmakla pobjeda u Ukrajini, Bjelica zadovoljan
  • Dinamu izmakla pobjeda u Ukrajini, Bjelica zadovoljan
  • Dinamu izmakla pobjeda u Ukrajini, Bjelica zadovoljan

Dinamu izmakla pobjeda u Ukrajini, Bjelica zadovoljan

U susretu 3. kola grupe C Lige prvaka Dinamo je, kao gost, odigrao 2:2 sa Šahtarom.

Prvak Ukrajine je u Kharkivu ponio epitet favorita, no Dinamo je još jednom oduševio i zaista je malo nedostajalo da u trećem kolu dođe do druge pobjede, ali je Šahtar uspio da izjednači u 74. minuti.

Nakon što su s 4:0 slavili protiv Atalante na Maksimiru, pa potom časno izgubili na Etihadu, izabranici Nenada Bjelice su večeras preokretom došli do vodstva nad prvakom Ukrajine, ali je na kraju završeno rezultatom 2:2.

Dinamo nije najbolje otvorio utakmicu, pa je Konopljanka u 16. minuti na asistenciju Marlosa pogodio za 1:0.

Ipak, samo devet minuta kasnije sjajna akcija Dinama, Oršić proigrava Olma, a ovaj donosi svom timu izjednačenje.

Taj gol kao da je dao krila Modrima, pa su u ostatku meča bili bolji od svog rivala, a u 60. minuti došli su i do potpunog preokreta. Nakon ubačaja iz kornera, iskusni Šahtarov golman Pyatov je napravio veliku glupost i srušio Gavranovića, pa je dosuđen penal iz kojeg je Oršić četvrtim golom u LP donio važno vodstvo prvaku Hrvatske.

Petnaestak minuta prije kraja rezervista Dodo se ušunjao iza leđa obrane rivala i na kraju pogodio za 2:2.

“Zadovoljan sam igrom svoje momčadi i kako smo se prezentirali igrom svoje momčadi. Mislim da smo mogli ostvariti i bolji rezultat jer smo imali jako dobrih prilika, ali 2:2 je pravedan rezultat. To nam daje šansu da se borimo za najveće ciljeve u Ligi prvaka. Ne žalimo, mogli smo pobijediti, za dva tjedna igramo protiv istog protivnika u Zagrebu. Moramo biti zadovoljni kako su se igrači borili za Dinamo, nije bilo dovoljno za pobjedu, ali vjerujemo da će u sljedećoj utakmici biti. Imamo kvalitetu da se nosimo s ekipama kao što su Šahtar i Atalanta te smo to pokazali danas”, rekao je nakon utakmice trener Dinama Nenad Bjelica pa nastavio:
“Drugo poluvrijeme smo bili bolji, pogodili smo dvije stative, njihov golman je sjajno obranio udarac Olma. Protivniku nismo dali previše šansi, ali i u prvom poluvremenu smo bili na dobrom nivou. Vjerujem da ćemo izboriti prolazak skupine.”

“Prije utakmice smo željeli jedino pobjedu, ali svaka utakmica ima svoju priču. Budući da sam realist, moram priznati da je remi istinski odraz svega što se događalo na terenu”, rekao je trener ukrajinskog tima Castro pa dodao:

“U nekim periodima smo bili bolji, ali statistika utakmice pokazuje ravnotežu između momčadi, kao i rezultat.”

U sljedećem kolu Dinamo čeka Šahtar na Maksimiru i pokušat će pobjedom da se primakne osmini finala. U drugom meču 3. kola ove grupe večeras Manchester City na Etihadu dočekuje Atalantu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar