Djeca iz župe Prozor posjetila Misijsku središnjicu u Sarajevu

Djeca iz župe Prozor posjetila Misijsku središnjicu u Sarajevu

Djeca iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor posjetila su sa sestrom Marinelom Zeko Misijsku središnjicu u Sarajevu na uskrsnu srijedu 12. ožujka 2023. godine.

Nakon pozdrava s. Marinele i želje da se djeci nešto kaže o misionarima Crkve u Hrvata i prikupljanju sredstava za misije i misionare nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela BiH mons. Luka Tunjić uputio je riječi dobrodošlice i kazao nekoliko riječi o četiri Papinska misijska djela izdvojivši Djelo svetog Djetinjstva koje se brine za djecu u misijama.

Geslo tog djela ja “Djeca pomažu djeci“. Već treće stoljeće najmlađi čine čuda svoga vremena moleći i pomažući svojim vršnjacima u misijama.

Pohvalio je župu Prozor i svako dijete za misijske aktivnosti te pomoć misijama, preporučivši da i nadalje mole za djecu u misijama i prikupljaju sredstva, jer im je pomoć i danas itekako potrebna. Spomenuo je i podatak kako svake minute oko 11 ljudi u svijetu umre od gladi dok se u istom tom svijetu baci toliko hrane da bi se glad mogla dva puta iskorijeniti.

Djelatnica u Misijskoj središnjici sestra Davorka Šarić pripremila je djeci slatkiše i promotivne materijale iz kojih će se moći informirati o misijskoj djelatnosti Crkve i moliti za misije.

Ovaj susret ujedno je poticaj i poziv svima da se s još više žara širi misijska svijest, pokaže milosrdno lice koje upravo milosrđem postaje sve sličnije licu uskrslog Gospodina.

Izvor: Papinska misijska djela BiH/ J.P., Katolički tjednik 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing