Dječak (6) u SAD-u upucao učiteljicu, neće mu suditi, ali bi mogli roditeljima

Dječak (6) u SAD-u upucao učiteljicu, neće mu suditi, ali bi mogli roditeljima

Howard Gwynn, tužitelj u američkom gradu Newport Newsu je izjavio kako je malo vjerojatno da će šestogodišnji dječak koji je ustrijelio svoju učiteljicu u osnovnoj školi biti optužen. Međutim, još uvijek nije donesena odluka o tome hoće li biti podignuta kaznena prijava protiv neke odrasle osobe.

Učenik je 6. siječnja donio pištolj u ruksaku, te je upucao 25-godišnju učiteljicu Abigail Zwerner u ruku i prsa, ali je ona preživjela napad. Gwynn smatra kako bi pokretanje sudskog procesa bilo “problematično” jer je dječak premlad da bi razumio pravni sustav, piše BBC.

Oružje je pripadalo djetetovoj majci

“Naš cilj nije samo nešto učiniti što je brže moguće Kada analiziramo sve činjenice, optužit ćemo svaku osobu ili osobe za koje vjerujemo da možemo dokazati izvan razumne sumnje da su počinile kazneno djelo”, kazao je Gwynn.

U odvojenom intervjuu za lokalni ABC News je naglasio da je opći konsenzus među američkim pravnim stručnjacima da šestogodišnjak “ne može stvoriti potrebnu kriminalnu namjeru da bude kriv za teški napad”.

Zwerner je tužila školski okrug zbog napada koji se prema navodima policije dogodio nakon “svađe” s učenikom prvog razreda. Oružje je legalno kupljeno i pripadalo je djetetovoj majci, objavili su iz policije nedugo nakon događaja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar