Dječak (9) šokirao regiju: ‘Bebu sam ubio, pa nastavio šetati… Sve sam bebe poubijao’

Dječak (9) šokirao regiju: ‘Bebu sam ubio, pa nastavio šetati… Sve sam bebe poubijao’

Učenici jednog trećeg razreda u Sarajevu dobili su zadatak da na nastavi napišu sastavak na temu `Ja u mašti…', piše Ekskluziva.ba.

Rad jednog učenika ubrzo je plijenio pažnju šire zajednice. 'Jednog dana sam izašao iz kuće prošetati. Sreo sam jednu ženu kako u kolicima vozi svoju bebu. Bebu sam ubio i nastavio se šetati dalje. Zatim sam se vratio pa ubio i majku djeteta, da ne ostaju svjedoci. Nastavio sam mirno šetati, pa sam sreo još jednu bebu. I nju sam ubio. Pa još jednu. Sve sam bebe poubijao. Onda sam došao kući i ugledao svoju baku. Pošao sam i nju ubiti, ali su naišli moji roditelji…', napisao je dječak.

U tom trenutku, oglasilo se zvono za kraj sata. Učenik je napisao da nije stigao dovršiti sastavak, te ga je predao nastavnici. Ona je, pročitavši rad, svoj šok podijelila s kolegama, pedagozima i dječakovim roditeljima. Oni su savjetovali da dječaku dopusti da dovrši sastavak.

U nastavku je dječak napisao sljedeće: 'Izašao sam kroz prozor da me roditelji ne vide, pa sam ubio baku. Zatim sam ubio i roditelje. Na kraju sam sve poubijao, ostao sam sam na svijetu.'

S dječakom je obavljen razgovor, a on je rekao da se samo šalio i da je njegova mašta u kojoj ubija sve oko sebe – rezultat nekakvog crtića koji je gledao.

Ono što je najviše zaprepastilo sve one kojima je rad došao u ruke je mirnoća dječaka koji opušteno šeta ulicama i ubija sve oko sebe. A pritom ima samo devet godina.

Izvor: http://dnevnik.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing