DJEČJI TJEDAN U HNŽ- u: Ana Ivančević osvojila treće mjesto u kategoriji likovnih radova

Dr.sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, u petak je u dvorani zgrade Vlade, u sklopu „Dječjeg tjedna“, uručio nagrade za najbolje literarne i likovne radove o temi: ''Različiti smo, a ipak isti.''
Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi je u povodu obilježavanja ''Dječjeg tjedna'', provelo natječaj i izvršilo odabir najboljih literarnih i likovnih radova.
U kategoriji literarnih pristigla su 24, a u kategoriji likovnih 55 radova učenika osnovnih škola s područja Županije.

Prvo mjesto u kategoriji literarnih radova osvojio je Robert Kvesić iz O.Š. ''Silvije Strahimir Kranjčević''- Mostar, drugo Nejra Brzina ''Prva osnovna škola''- Stolac i treće Anđela Karačić ''Prva osnovna škola' '- Konjic.
U kategoriji likovnih radova prvo mjesto osvojila je Amina Šuta O.Š. ''Zalik'' Mostar, drugo Dragana Cvitanović O.Š. ''Višići''- Čapljina, dok su Ana Raič O.Š. ''Stolac''- Stolac i Ana Ivančević O.Š. ''Marka Marulića'' – Prozor –Rama osvojile treće mjesto.
 
''Draga djeco, čestitam Vam na prekrasnim literarnim i likovnim radovima i na zasluženo osvojenim nagradama'', kazao je obraćajući se nagrađenim učenicima ministar Opsenica, te dodao:
„Povjerenstvo za odabir najboljih radova nije imalo lagan posao. Ipak, od značajnog broja pristiglih radova, danas smo najboljima uručili simbolične darove kako bismo nagradili vaš trud i potaknuli vas da i dalje vrijedno radite. Zahvaljujem vašim roditeljima i nastavnicima koji su zasigurno ugradili i dio sebe u ove vaše radove“.
Današnjim uručivanjem nagrada najboljim učenicima završene su aktivnosti kojima je Ministarstvo obilježavalo ovogodišnji ''Dječji tjedan''.
Inače, ''Dječji tjedan'' započeo je podjelom đačkih torbi  i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji s područja HNŽ.
Također, zajedno s udrugama: ''Susret'', ''I'', ''Cvijet'' i ''Sunce'', u općinama Čitluk, Konjic, Čapljina i Mostar održani su okrugli stolovi o temi: ''Rastimo zajedno''.
U izjavi za medije, nakon svečanoga uručivanja nagrada, ministar Opsenica je, osvrćući se na sve aktivnosti kojima je obilježen „Dječji tjedan“, posebno istaknuo: „U ovom tjednu smo moji suradnici i ja posjetili više udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom, te se na licu mjesta i kroz neposredne razgovore uvjerili s koliko ljubavi i entuzijazma članovi ovih udruga skrbe o potrebitima. Iako su uvjeti u kojima rade često neodgovarajući, a sredstva s kojima raspolažu nedostatna, oni sve to uspijevaju nadomjestiti ljubavlju prema poslu koji rade i štićenicima o kojima skrbe. Ministarstvo je kroz ove posjete spoznalo njihove temeljne poteškoće i svakako ću se zalagati za to da uvjeti njihova rada budu primjereniji, jer oni to svakako zaslužuju“, kazao je ministar Opsenica, i dodao: „Također želim istaknuti kako sam o istoj temi, u ovom tjednu, razgovarao s predstavnicima Koalicije „Zajedno smo jači“. Ova Koalicija okuplja 11 udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom i djeci s posebnim potrebama, te ćemo, nadam se, nakon što se održi tematska sjednica Skupštine HNŽ, koja je najavljena koncem ovog mjeseca, izraditi Akcijski plan u oblasti invaliditeta u HNŽ-u“.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar