Djelatnici Srednje škole Prozor proglasili učenicu generacije

Djelatnici Srednje škole Prozor proglasili učenicu generacije

Djelatnici Srednje škole Prozor, na čelu s ravnateljicom škole Anđom Mlakić, proglasili su učenicu generacije, a ove godine je to priznanje dodijeljeno Marini Brekalo iz naselja Ometala.
 
Naime, Marina je ove godine s odličnim uspjehom i uzornim vladanjem završila gimnaziju Srednje škole u Prozoru.
 
Marina je rođena 8.ožujka1996. godine u Stuttgartu, ali je odrasla u Rami.
 
„Uspješno sam završila srednju školu u Prozoru te dobila titulu učenice generacije. Išla sam na školska natjecanja koja su mi donijela nova iskustva i znanje. U mojim uspjesima veliku ulogu je imala moja obitelj, osobito moji roditelji, a zatim i prijatelji koji mi uvijek pružaju podršku i potiču na daljnji rad. Imam velike planove i ciljeve koji će se,nadam se, i ostvariti. Za sebe bih rekla da sam vesela i društvena osoba. Volim putovati, vrijeme provoditi slušajući glazbu ili gledajući dobar film.“, kazala je za Ramski vjesnik Marina Brekalo.
 
Marina se pored učenja bavila i folklorom, prema kojem gaji jednu veliku ljubav:
„Nisam željela da knjiga,iako veoma važna, previše utječe na moj socijalni život, stoga sam dosta vremena provodila s obitelji i prijateljima. Pored toga sam se bavila folklorom koji mi je također donio nova iskustva.“
Marina se, kao i sve njene kolege iz srednje škole, sada se nalazi na raskrižju života i pred njom su odluke od velike važnosti koje mora donijeti i ciljevi koje bi željela ostvariti.
 
Otkrila nam je da joj je prvi cilj: uspješno položiti državnu maturu u Hrvatskoj, a zatim upisati neki od fakulteta koji će se naći na njenoj listi.
 
Izrazita želja joj je upisati farmaciju.
 „Zvuči teško al mislim da je želja ono što pokreće čovjeka.“, dodala je Marina.
 
Marina je kazala kako je završetak srednje škole dočekala s jednom dozom tuge znajući da nema povratka u one dane ispunjene smijehom i veseljem.
 
Marina je za kraj našeg razgovora istaknula sljedeće:
„Ove četiri godine provedene u školi u Prozoru pamtit ću po prijateljima koji ostaju i nakon ovog završetka,po profesorima koji su uvijek bili tu za nas i imali razumijevanje za sve na čemu im se ovim putem zahvaljujem i naravno po stečenom znanju koje će mi biti temelj za moje daljnje školovanje.“
 
Inače Marina je na maturalnoj zabavi koja se održala u svibnju ove godine, proglašena kraljicom večeri.
 
Marini čestitamo te joj želimo puno uspjeha, radosti i zadovoljstva u daljnjem školovanju.
 
Marina nastavi u istom ritmu!
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar