Djevojke, hvala na trenutku povijesti, vi ste naše pobjednice

Djevojke, hvala na trenutku povijesti, vi ste naše pobjednice

Hrvatska ženska reprezentacija osvojila je europsku broncu! Ekipa koja je samo prije dvije godine u Francuskoj bila zadnja, 16., na europskom dnu, djevojke koje nikoga nisu pobijedile šest godina. Čudo!

 

Sjećate li se što se dogodilo 2. veljače 2003. godine? Ma, morate sigurno jer ta godina sve otkriva. Hrvatska je u Portugalu prvi puta postala prvak svijeta u rukometu, 12 mjeseci otkako jer bila zadnja u Europi. Iza Izraela! Ženski Portugal dogodio se skoro 17 godina kasnije. U Danskoj, 20. prosinca 2020., Hrvatska je osvojila prvu žensku medalju u povijesti! Pišemo taj datum zlatnim slovima.

 

 

Danska bajka, opisana i opjevana, završila je “happy endom” iz najljepših snova, snova za koje tamo prije dva tjedna nitko u Hrvatskoj nije mislio da se mogu ostvariti. Ili jesu? Da, pardon, jesu. One. One su vjerovale, njih 17 veličanstvenih djevojaka na čelu s čovjekom koji je također prije svih vjerovao da je moguće promijeniti europski poredak naglavačke. Nenadom Šoštarićem.  

Hrvatska ženska reprezentacija osvojila je europsku broncu! Oh, kako li je to samo lijepo napisati. Ponosno. Reprezentacija koja je samo prije dvije godine u Francuskoj bila zadnja, 16., na europskom dnu, djevojke koje nikoga nisu pobijedile šest godina u Danskoj su doživjele kopernikanski obrat. Ču-do

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar