Dodik: “Izmjena Daytona značila bi da Srpska više nije u BiH”

Dodik: “Izmjena Daytona značila bi da Srpska više nije u BiH”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izjavio je da će bilo kakva priča o promjeni Daytonskog sporazuma predstavljati smrtnu presudu BiH i da bi to značilo da Republika Srpska više nije u BiH.

“Republika Srpska nema namjeru razgovarati o bilo čemu osim o povratku na izvorni Daytonski sporazum i ustavne nadležnosti”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi SRNA.

On je istaknuo da je “međunarodna zajednica devastirala Daytonski mirovni sporazum”.

“Srbija je jamac Daytonskog sporazuma, ali je ona odstranjena iz važnog tijela kao što je Vijeće za provedbu mira mira (PIC), u kojem su neke druge zemlje. PIC je zajedno s visokim predstavnikom deklasirao Daytonski sporazum i on je urušen”, ustvrdio je Dodik.

On je dodao da će srpski predstavnici u institucijama BiH raditi na tome da se problem u svezi s granicom između BiH i Srbije riješi što prije.

“BiH ima probleme u oko definiranja granice i srpski predstavnici u institucijama BiH stoje na stajalištu da je zahtjev Srbije opravdan”, rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što napreduju radovi na izgradnji dionice auto-puta Kuzmin-Rača, te mosta na Rači i što će Srbija pomoći i izgradnju auto-puta do Bijeljine.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar