Dodik: Javno ću se odreći BiH putovnice

Dodik: Javno ću se odreći BiH putovnice

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će za vrijeme inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa ostati u Republici Srpskoj, ali da će biti prilike za njegovu posjetu SAD.

Dodik je u izjavi novinarima u Trnu kod Laktaša podsjetio da je riječ o jednoj situaciji koja je eskalirala u momentu kada su neki dužnosnici stare američke administracije vidjeli njegovo ime u okviru svečanosti inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

On je rekao da je stara američka administracija nastojala na neki način da spriječi njegov odlazak u SAD, ističući da on nije želio da trguje interesima Republike Srpske.

“Od mene je traženo da odustanem od inicijative u vezi sa Ustavnim sudom BiH, da prestanu aktivnosti u vezi sa donošenjem zakona o Ustavnom sudu BiH i da se ogradim od politike SNSD-a oko našeg dokumenta političke procjene, a što sam ja odbio”, kaže Dodik.

Predsjednik RS-a rekao je da vjeruje da će sadašnji ambasador SAD u BiH vrlo brzo otići iz BiH nakon čega će se stvoriti uvjeti za dobijanje vize za SAD.

Na pitanje da li je razmišao da sa putovnicom Srbije zatraži vizu za SAD, Dodik je rekao da je sigurno da putovnicu BiH neće koristiti u narednom vremenu i da će je se javno odreći, zaključujući da ima putovnicu Srbije koju će koristiti, prenosi N1.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar