Dodik je rekao da je general Mladić istinski heroj i patriot; Izgleda da je Dodik – ? (Zaključite sami!)

Dodik je rekao da je general Mladić istinski heroj i patriot; Izgleda da je Dodik – ? (Zaključite sami!)

Za razliku od predsjednika Srbije Aleksandra koji je presudu Ratku Mladiću prokomentirao odmjereno i s izrekom da se “Srbi moraju okrenuti budućnosti, a ne gušiti se u suzama prošlosti”, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije imao tu odgovornost. Dodik je na izvanrednoj konferenciji za medije povodom izricanja doživotne presude zapovjedniku vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, rekao je da presuda Haškog suda generalu Ratku Mladiću, u uvjetima nedjednakog tretmana i selektivne pravde ovog tribunala, ne predstavlja iznenađenje.

“Za srpski narod general Mladić je istinski heroj i patriot. Presuda generalu Mladiću nije presuda srpskom narodu i u Republici Srpskoj nitko ne vjeruje da je general kriv. Ovo nije presuda ni Republici Srpskoj, ni srpskom narodu, ni srpskoj vojsci. Ovo je pokušaj udara na slobodu čitavog jednog naroda”, kazao je Dodik.

On je naglasio da je odnos Haškog suda prema Srbima nepravedan, da je “struka u Hagu potpuno poražena” i da je “Hag onemogućio pomirenje u BiH”.

“Iz udžbenika treba izbaciti sve o nepravednom Haškom tribunalu”, rekao je Dodik, dodavši da je današnjom presudom i dosadašnjim odnosom Haškog tribunala prema Srbima zadan udarac, prije svega, Bosni i Hercegovini, izvješćuje RTRS.

Predsjednik Srpske je zaključio da će povijest jednog dana potvrditi “da je Haški tribunal osnovan isključivo da sudi Srbima i s namjerom da ih satanizira”.

“Moramo se okupiti oko naših vrijednosti, oko naše Republike Srpske, a general ostaje legenda srpskog naroda. Trebamo se okupiti i oko njegove obitelji, da im pomognemo u ovim trenucima i da zajedno prebrodimo ovo teško vrijeme”, naglasio je Dodik.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar