DODIK PREBROJAO: Milijun Srba za samostalnost RS

DODIK PREBROJAO: Milijun Srba za samostalnost RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je entitetskom dopredsjedniku Ćamilu Durakoviću da ideja o samostalnoj Republici Srpskoj ne može ishlapiti, kako on to kaže, jer za nju živi najmanje milijun Srba u Srpskoj.

Mantra o propasti

Upitan da komentira izjavu Durakovića da Dodikove, kako je rekao, političke avanture uvijek “ishlape” i da je predsjednik Republike očajan zbog ulaska Srpske u financijsku krizu, Dodik je izjavio SRNI da je Ćamil Duraković izabrao da razgovaraju posredstvom medija, da nije – imao je i ima priliku da se uvjeri da mantra o propasti Republike Srpske traje koliko traje i Republika Srpska, koja samo što propala nije, a nikako da propadne.

“Duraković je potpredsjednik Republike Srpske, dobro bi bilo da se informira u svojoj Republici, a ne po FBiH i propalim političko medijskim projektima u Federaciji”, istaknuo je Dodik.

Naime, čelnik SNSD-a će se danas sastati s predstavnicima parlamentarnih političkih stranaka iz RS kako bi potpisali izjavu o postupcima organa RS i njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH nakon što su bošnjački politički predstavnici iz FBiH potpisali izjavu o imovini.

Ustavni sud U radnoj verziji izjave o postupcima organa Republike Srpske i njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH navedeno je da će Srpska ponuditi FBiH potpisivanje sporazuma o mirnom razdruživanju ukoliko se nastavi antidejtonsko djelovanje Ustavnog suda BiH i političkih predstavnika iz FBiH prema Republici Srpskoj.

Istodobno, predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac očekuje da će predstavnici parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske danas potpisati izjavu o postupcima organa Srpske i njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, te da će u narednom periodu biti povučen srpski sudac iz Ustavnog suda BiH.

“Očekujem da Narodna skupština Republike Srpske u narednom periodu donese odluku da povučemo suca iz Ustavnog suda BiH jer time želimo i da pokažemo nelegitimnost ovog suda”, izjavio je Banjac SRNI.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing