Dodikov nezaposleni sin drma milijune

Dodikov nezaposleni sin drma milijune

Igor Dodik, sin Milorada Dodika je milijunaš koji u prošloj godini nije zaradio niti marke. Prema izjavi o imovinskom stanju koju je Igor potpisao u srpnju ove godine, on nije imao prihoda, ali jest imovinu vrijednu 2.686.404 maraka. Njegov otac, premijer Dodik u svojoj izjavi navodi da svog sina izdržava.

Igor navodi da je vlasnik 50 posto tvrtke Fruit Eco, te svoj udio procjenjuje na 2.625.095 maraka. Osim toga, vlasnik je automobila vrijednog 50.000 maraka i računa u Hypo banci na kojem se nalazi 10.804 maraka.

Fruit Eco je 2008. godine dobila kredit Investiciono-razvojne banke RS od 3 milijuna maraka, a odobrio ga je Kreditni odbor akcionara banke na čijem se čelu nalazi premijer Dodik.

Oni su, kao i obitelji ostalih kandidata za listopadske izbore bili dužni Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine dostaviti popunjene obrasce o imovinskom stanju. Za razliku od ranijih godina, ovaj put su morali detaljnije opisati razne novčane prihode, ušteđevinu, dionice, kao i kreditne obaveze, pokretnu i nepokretnu imovinu, uz preciziranje njene vrijednosti.

“Svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu obitelj Dodik je procijenila na 5.760.867 maraka. Ako ovom iznosu dodamo ukupne prihode od plaća, poljoprivrednog imanja i rente u iznosu od 305.220 maraka, dobivamo cifru od 6.066.087 maraka ukupnog bogatstva Dodikovih u 2009. godini”, piše CIN.

Ostatak ove tužne priče o sirotinji iz Republike Srpske pročitajte OVDJE.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar