Dok liječnici moraju štrajkati, a prosvjetari tužiti Vladu HNŽ-a za to vrijeme predsjednik Herceg na automobile troši 250.000,00 KM

Dok liječnici moraju štrajkati, a prosvjetari tužiti Vladu HNŽ-a za to vrijeme predsjednik Herceg na automobile troši 250.000,00 KM

Nedavno je, u srpnju 2019., Hercegov ured (ne vlada HNŽ-a, nego ured) odlučio kupiti dva nova automobila, nakon što je jedan kupio krajem 2018. godine. Prema dokumentima koje je na uvid dobio portal  Direktno, riječ je o skupocjenim novim automobilima, tvrdi direktno.hr te donosi i dokumente:

Novog Passata građani ove županije tako su platili malo manje od 80 tisuća KM (77.640), Tuarega 120 tisuća, a Golf VII koštao je ‘samo’ 40 tisuća KM. Sve zajedno – gotovo milijun kuna.

Tuarega osobno koristi premijer Herceg koji je prije oko godinu dana razbio Audi A6, nakon čega se, krajem prošle godine, nekoliko dana nakon Božića, nagradio s gotovo pola milijuna kuna vrijednim VW modelom iz tvornice, tvrdi isti portal.

Svi automobili kupljeni su u istoj autokući – M.R.M. export-import iz Ljubuškog, a u odnosu na županijsku blagajnu na njih je potrošeno oko pet posto jednog godišnjeg proračuna.

Inače, u ovoj županiji u srijedu je počeo prosvjed zdravstvenih djelatnika koji mjesecima nemaju kolektivni ugovor i zbog čega će, ako im vlada ne ispuni zahtjeve, krenuti u opći štrajk.

Nevenko Herceg aktualni je premijer HNŽ-a i mandatar za sastav iduće vlade.

Tvrtka M.R.M. export-import iz Ljubuškog, koja je prodala županiji automobile, od listopada 2018. godine do rujna 2019. bila je odgovorna i za održavanje službenog automobila Audi A8 predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića. Za to su razdoblje dobili više od 10.000 konvertibilnih maraka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar