Dok se za nekoga rigorozno primjenjuju određene mjere drugi organiziraju koncerte

Dok se za nekoga rigorozno primjenjuju određene mjere drugi organiziraju koncerte

Dok se broj zaraženih koronavirusom vrtoglavo penje, a vlade u pojedinim županijama razmišljaju o potpunom zaključavanju, mjere i koronavirus u Mostaru kao da ne postoje.

U Taboo baru u Mostaru, sudeći prema videosnimcima prisustvovao je veliki broj osoba na koncertu turbofolk pjevačice Tanje Savić, bez poštivanja epidemioloških mjera.

Dok u našoj zemlji, prema svim pokazateljima, počinje treći val pandemije koronavirusa, a nedležni kalkuliraju sa uvođenjem oštrijih mjera, među kojima i ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati, diskoteke u Hercegovačko-neretvanskom kantonu očigledno su krcate posjetiteljima uz muziku uživo.

Ugostitelji su se ranije pobunili na mogućnost uvođenja novih mjera i daljeg smanjenja radnog vremena, uz obećanje da će se pridržavati preporuka nadležnih o broju posjetiteljaa u svojim lokalima, a i inspekcije su najavile veći angažman na terenu.

No nakon ovog videa, postavlja se pitanje šta radi policija, inspekcija i ostale nadležne institucije, jer je u Mostaru ovako skoro svakog vikenda i ova prethodna noć je samo jedna u moru istih.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar