Đoković i Nadal u četvrtfinalu

Đoković i Nadal u četvrtfinalu

Deveterostruki pobjednik Roland Garrosa, Španjolac Rafael Nadal i prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković izborili su plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja Otvorenog prvenstva Francuske u kojemu će odigrati svoj 44. međusobni susret, a sedmi u Roland Garrosu gdje su prošle godine igrali finale.

Nadal i Đoković tako će igrati međusobno u Roland Garrosu četvrtu godinu zaredom, ali prvi puta ovako rano u turniru još od 2006. godine i njihova prvog međusobnog dvoboja kada je Đoković predao meč Nadalu u četvrtfinalu nakon što je Španjolac dobio prva dva seta.

Nadal i Đoković dva su se puta susreli u finalu Roland Garrosa, 2012. i 2014. godine, te još tri puta u polufinalu (2007, 2008, 2013), a svaki je put uspješniji bio Nadal.

Ukupni omjer pobjeda je 23-20 za Španjolca.

Đoković je osvojio prvi Grand Slam ove sezone, Australian Open u Melbourneu, a jedini turnir koji još nema u svojoj kolekciji upravo je Roland Garros.

U preostala tri četvrtfinala turnira tenisača igrat će Britanac Andy Murray i Španjolac David Ferrer, Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Japanac Kei Nishikori, te Švicarci Stan Wawrinka i Roger Federer.
Susret Nadala i Đokovića na rasporedu je u srijedu.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar