Đoković nakon 100 minuta svladao Pairea

Đoković nakon 100 minuta svladao Pairea

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Cincinnatiju pobjedom nad veoma raspoloženim Benoit Paireom iz Francuske. Đoković nije odigrao sjajan meč, na trenutke je bio veoma pasivan, ali je poslije 100 minuta igre uspio savladati Francuza rezultatom 7:5, 6:2.

Poslije poraza u finalu Rogers kupa u Montrealu, Đoković počeo je uz određene poteškoće put ka jedinoj tituli iz serije 1000 koju nema u bogatoj kolekciji. Prvi problemi dogodili su se prije početka meča koji je odložen zbog kiše, a padaline su smetale i tijekom prvog seta.

Ipak, navijači koji su bili strpljivi i sačekali duel imali su šta vidjeti – tijekom čitavog meča bilo je zabavno na terenu, igrači su bili raspoloženi za atraktivne udarce, a prednjačio je Francuz. Igrao je veoma agresivno, pritom pokušavajaći da konstanto rješava poene drop šutevima.

Đoković je bio miran i kada mu nije išlo i osigurao plasman u treću rundu. Tamo ga čeka David Goffin koji je u dva seta eliminirao Španjolca Fernanda Verdasca – 6:4, 7:6 (7-4). Novak i tenisač iz Belgije (14. na ATP ljestvici) iza sebe imaju dva okršaja, od kojih su prvom nositelju pripala oba.

Ovo je Novakovo 11. učešće u Cincinnatiju, jedinom turniru iz Masters serije koji nikada nije osvojio, a na kojem je četiri puta bio finalist. Srbijanski tenisač je prošle godine poražen u trećem kolu od Tommyja Robreda.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar