Dokumentarni film o Ivanu Anđeliću-Doktoru snimat će se i u Rami

Dokumentarni film o Ivanu Anđeliću-Doktoru snimat će se i u Rami

Prije nekoliko dana započelo je snimanje dokumentarnog filma o vukovarskom ratnom heroju iz Tovarnika Ivanu Anđeliću – Doktoru.

Producent filma je Antun Ivanković i Udruga Ante Starčević, a izvršnu produkciju potpisuje Artizana film iz Zagreba.

 
 Ivan Anđelić – Doktor jedan je od istinskih ratnih heroja koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost kakva je karakteristična samo za izuzetne ljude vođene idealom borbe za neovisnost vlastite zemlje.

Scenarist i redatelj filma je iskusni redatelj Silvio Mirošničenko koji je za svoje dokumentarce pobrao veći broj domaćih i inozemnih nagrada. Prije desetak godina režirao je za HRT hvaljeni dokumentarni film o mladima za vrijeme rata "Lica obilježena vremenom", piše večernji list.

"Izrazito osoban film o današnjim egzistencijalnim i prošlim ratnim borbama Ivana Anđelića – Doktora snimat ćemo u Vukovaru, Tovarniku, Zagrebu, Rami (BIH) i Červar Poratu kod Poreča." – Kaže producent Antun Ivanković, a redatelj svjedoči kako je oduševljen osobom, danas pomalo zaboravljenog vukovarskog heroja.

"Odmah pri prvom susretu fascinirao me kao čovjek velikog srca, ali i kao ratnik koji je gotovo stalno gledao smrti u oči s neskrivenim cinizmom. Jedan je od rijetkih preživjelih vukovarskih branitelja koji se nakon pada grada dragovoljno prijavio braniti općinu Ramu. Gotovo goloruk oslobodio je strateško mjesto Ravašnica i time spasio cijelo područje od pada i progona hrvatskog stanovništva." – Kaže Silvio Mirošničenko.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar