Dolazi novi VW Golf

Dolazi novi VW Golf

Volkswagen je ipak odlučio zadržati kultno ime, ali na jednom potpuno novom proizvodu. Novi Golf dolazi uskoro, već u ožujku, a s njim i GTI izvedba.

No, nemojte se prerano veseliti jer ne govorimo o Golfu devete generacije

Volkswagen je izgleda odlučio sve nas malo zbuniti. Naime, u Wolfsburgu se priprema facelift aktualne osme generacije Golfa, a paralelno bi trebao stići potpuno novi neovisni model istog imena. Najavni koncept debitirat će već idućeg mjeseca, a GTI bi trebao biti predstavljen u svibnju.

Konačna proizvodna izvedba stići će navodno 2025. godine. Pazite sad ovo, taj novi Golf će biti ulazni model, od prije poznat kao ID.2, saznaju u britanskom Autocaru. A kako ne bi bilo zabune s aktualnim konvencionalnim Golfom, model bi mogao nositi oznaku ID. Golf

Dizajn novog modela će prema najnovijim informacijama biti dodijeljen Andreasu Mindtu koji je u Volkswagen stigao iz Bentleya. Prema insajderskim informacijama električni Golf će u duljinu mjeriti 4250 mm, što ga čini većim od Pola, ali i dimenzijama vrlo sličnim ID.3. Iako će biti neznatno manji od Golfa osmice, ponudom prostora i praktičnosti trebao bi biti daleko uspješniji.

Tu nije kraj iznenađenjima

Volkswagen je tako odustao od GTX oznake za sportske električne modele. Naime, elektrifikacija je doživjela toliki zamah da će si prištiti još posebnije ime za sportske električare – GTI. Pogađate, prvi električni GTI bit će upravo Golf.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing