Dom zdravlja Rama evidentirao 90 hitnih intervencija kroz protekli vikend

Dom zdravlja Rama evidentirao 90 hitnih intervencija kroz protekli vikend

U Hitnoj pomoći Doma zdravlja Rama je tijekom prošlog tjedna pregledano oko 120 pacijenata, od čega je oko 40 pregleda bilo u subotu i 50 u nedjelju kada radi samo Hitna pomoć. 
 
„Najveći broj pacijenata se obratio za pomoć zbog kašlja i povišene temparature što je uobičajeno u ovo doba godine.“, kazala je za Ramski vjesnik ravnateljica Doma zdravlja Rama dr. Mara Anđelić.
 
Iako se najčešće radi o virusnim infekcijama koje zahtijevaju samostalno simptomatsko liječenje kao što je snižavanje temparature, pripravci za kašalj i slično, većina se već prvi ili drugi dan povišene temparature obraća liječniku.
 
Ponekad dugo čekanje i boravak u prostoru s drugim pacijentima pogoduje širenju određenih infekcija. Virusne infekcije uzrokuju i slabljenje imuniteta tako da i na taj način organizam postaje osjetljiv za druge infekcije kao što je i upala pluća koja je jedna od čestih dijagnoza u ovom periodu. 
 
 
Ravnateljica Doma zdravlja Rama svim pacijentima poručuje sljedeće:
 
„Savjetujemo pacijentima da u slučaju pojave povišene temparature, posebno ako nije narušeno opće stanje organizma, antipireticima snižavaju temparaturu, da uzimaju dovoljnu količinu tekućine i vitamina te se u slučaju potrebe naruče na pregled kod odabranog liječnika kako bi imali svoj termin i izbjegli predugo zadržavanje u domu zdravlja.“
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar