Domagoj Vida zaražen igrao protiv Turske

Domagoj Vida zaražen igrao protiv Turske

Domagoj Vida zaražen je igrao na prijateljskoj utakmici protiv Turske. Vida je normalno trenirao s reprezentacijom i družio se sa kolegama, a prije utakmice objavio je fotografiju na kojoj se grli s Lukom Modrićem.

 

Za Istanbul je letio s Dalićem, Kovačićem, Brozovićem, Badeljom, Melnjakom i Oršićem.
Tijekom četvrtka će se saznati kakva je daljnja procedura i hoće li ova situacija imati posljedice uoči utakmica Vatrenih u Ligi nacija, ove subote protiv Švedske te u utorak protiv Portugala, pišu hrvatski mediji.

 

Vida nije znao da je zaražen prije utakmice jer je cijela reprezentacija bila negativna, a Vidin pozitivan test je onaj koji je rađen jučer, jer hrvatska reprezentacije putuje u Švedsku na utakmicu Lige nacija, pa je održano redovno testiranje.

Domagoj Vida bio je prije nekoliko dana u Zagrebu i s Dalićem, Kovačićem, Brozovićem, Badeljom, Melnjakom i Oršićem letio za Istanbul u istom avionu. Vida je normalno trenirao s reprezentacijom i družio se sa kolegama, a prije utakmice objavio je fotografiju na kojoj se grli s Lukom Modrićem.

 

Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije je neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobila rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2 među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima. Nakon što su u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stožera bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom.

 

Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na novi koronavirus. Liječnička služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat.

 

Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju te se pritom “sumnjivi” nalaz ponovno testira kako bi se potvrdio rezultat. Kako je u tom trenutku izbornik Zlatko Dalić već donio odluku o izmjeni Vide, liječnička služba reprezentacije izolirala je Vidu prema svim epidemiološkim mjerama do potvrde rezultata testiranja.

 

Vida će, sukladno propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu. Svi ostali reprezentativci i članovi stožera, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stockholm. Pritom se uzima u obzir da je reprezentacija poštivala sve epidemiološke mjere, sukladno Uefinom Return to Play protokolu.

 

Uz Vidu, na SARS-CoV-2 bio je pozitivan i jedan član delegacije HNS-a, koji nije bio u kontaktu s reprezentativcima niti članovima stožera.”

Izvor: bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar