Don Milan Ivančević iz Rame novi je provincijal Hrvatske salezijanske provincije

Don Milan Ivančević iz Rame novi je provincijal Hrvatske salezijanske provincije

Vrhovni poglavar Salezijanske družbe, kardinal Ángel Fernández Artime imenovao je za novo šestogodište 2024.-2030. za provincijala Hrvatske salezijanske provincije don Milana Ivančevića SDB, objavila je Hrvatska salezijanska provincija.

Don Milan Ivančević rodio se 25. listopada 1962. u mjestu Šlimac kraj Prozora (BiH) od oca Ante i majke Ivuše rođene Papak. Poslije završene osnovne i srednje škole završio je Pedagoški fakultet te je radio kao nastavnik u osnovnoj školi.

Istovremeno je u njemu već dulje vrijeme tinjala želja da postane svećenik. Nakon vremena razmišljanja i razlučivanja, odlučio je postati salezijanac svećenik i u listopadu 1989. ulazi u salezijansku zajednicu na Knežiji te upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je kasnije i diplomirao. Istovremeno prolazi kroz različite stupnjeve pripreme za salezijanski život: kandidatura, prednovicijat, novicijat, dvogodišnja pedagoška praksa u salezijanskim ustanovama, privremeni i doživotni zavjeti. Za svećenika ga je u crkvi Marije Pomoćnice u Zagrebu zaredio zagrebački nadbiskup kard. Josip Bozanić 27. lipnja 1998. godine.

Kao svećenik obavljao je razne službe te je bio kapelan, kateheta i župnik, profesor i pedagog u školi te savjetnik za odgoj i ravnatelj u Salezijanskoj zajednici. U Hrvatskoj salezijanskoj provinciji vršio je službu ravnatelja salezijanske zajednice, provincijalnog savjetnika i vikara provincijala. Trenutno je župnik Župe Pomoćnice kršćana u Splitu. Službu provincijala preuzet će početkom lipnja 2024. godine.

Izvor: Informativna katolička agencija

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar