Don Tihomir Šakota iz Rame izabran za predsjednika HKDD-a u Dubrovniku

U Domu kulture na Grudi u petak je održana Osnivačka Skupština Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva Konavala.

"Odaziv je bio više od očekivanog, lijepo je bilo vidjeti toliko mladosti na jedom mjestu koja samo čeka kad ćemo nastaviti s humanitarnim radom" kazao nam je don Tihomir Šakota.

Iz HKDD-a posebno zahvaljuju don Anti Jeliću predsjedniku HKDD Sarajevo i dožupanu  Davorku Obuljenu, kao i nazočnim župnicima don Ivanu Šimiću i fra Mariju Škrtiću. 

Za predsjednika društva jednoglasno je izabran don Tihomir Šakota, koji je član ovoga društva od 1992.godine.

"Don Tihomir je svećenik iz Rame koji je trenutačno župnik u tri dubrovačke župe: Vitaljina, Pločice i Dubravka, a sada ima još jednu zadaću koju će, sudeći po dosadašnjem njegovom angažmanu, vršiti dostojanstveno i odgovorno.", kazali su u HKDD-u.

Inače, don Tihomirovim angažmanom i angažmanom njegovih župljana, iz njegovih župa je u svibnju 2014. godine otišlo  nekoliko kamiona humanitarne pomoći u poplavljena BiH područja. 

 Poseban cilj osnivanja društva je povezivanje Hrvata Bosne i Hercegovine i Konavala na unapređenju bratskih odnosa, te pomaganju siromašnih, bolesnih i školovanju studenata.

Na ovoj svečanosti pored domaćina, bili su prisutni i brojni Ramljaci.

Završni govor je imao načelnik Općine Konavle Luka Korda, koji nije mogao sakriti svoje oduševljenje uz riječi "Ovako sretan nisam bio od 1990. godine kad smo osnivali Općinu Dubrovnik." 

Druženje se nastavilo do kasno u noć uz prigodni domjenak i članove Pab benda iz Rame.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar