Donosimo vam upute kako se možete prijaviti na susrete s papom Franjom u Sarajevu

Donosimo vam upute kako se možete prijaviti na susrete s papom Franjom u Sarajevu

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE NA SUSRETU S PAPOM FRANJOM U KATEDRALI

Svi svećenici, redovnici i redovnice, koji žele sudjelovati na susretu s papom Franjom u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, 6. lipnja 2015. u 16.20 sati, trebaju se također prijaviti najkasnije do 11. svibnja 2015. Uredu za prijavu i registraciju vjernika i naznačiti da žele sudjelovati na ovom susretu. Bogoslove, sjemeništarce, juniorke, novakinje i novake trebaju prijaviti njihovi poglavari.
Budući da katedrala nije prostorno tako velika, organizatori će nastojati napraviti što više mjesta kako bi u nju stao što veći broj sudionika. U slučaju da ne mognu stati svi unutar katedrale, na trgu ispred katedrale bit će osiguran veliki ekran kako bi se moglo pratiti sve što se događa u katedrali. Prednost ulaska unutar katedrale imat će oni koji se ranije prijave.
Ured za prijavu i registraciju vjernika (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije):
Josipa Stadlera 5; BiH – 71000 Sarajevo
Tel/faks: ++ 387.33.238.837; e-mail: [email protected]
Voditelj tog Ureda i Povjerenstva je vlč. dr.Tomislav Mlakić
 

PRIJAVA ZA SVETU MISU NA STADIONU KOŠEVO

Svi vjernici koji žele sudjelovati na Misnom slavlju s papom Franjom, 6. lipnja 2015. na stadionu Koševo, trebaju se prijaviti u svoj župni ured, a župnik će potom prijaviti svoje vjernike Uredu za prijavu i registraciju vjernika u Sarajevu (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije) najkasnije do ponedjeljka, 11. svibnja 2015. Župnici su zamoljeni da, u skladu s mogućnostima, dostave ime, prezime i broj mobitela voditelja grupe i vozača autobusa.
Spomenutom uredu trebaju se, također, prijaviti i svi svećenici i svi drugi koji žele sudjelovati na Svetoj misi na stadionu Koševo. Prijavu mogu poslati i grupe hodočasnika iz raznih crkvenih institucija, ali nije moguća registracija hodočasnika putem agencija. Iako će organizatori nastojati osigurati da što veći broj vjernika bude na stadionu, uključujući i sam travnjak i atletsku stazu, postoji mogućnost da svi vjernici ne mognu stati unutar stadiona. Zato će ispred stadiona biti postavljeni veliki ekrani, a i papa Franjo će, vozeći se u papamobilu, pozdraviti i ove vjernike. Prednost na stadionu imat će oni koji se ranije prijave. Za sva dodatna pitanja potrebno se informirati u Uredu.
Ured za prijavu i registraciju vjernika (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije):
Josipa Stadlera 5; BiH – 71000 Sarajevo
Tel/faks: ++ 387.33.238.837; e-mail: [email protected]
Voditelj tog Ureda i Povjerenstva je vlč. dr.Tomislav Mlakić

 

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE NA SUSRETU PAPE FRANJE S MLADIMA

Za sudjelovanje na susretu pape Franje s mladima u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, 6. lipnja 2015. u 18.30 sati također se potrebno prijaviti Uredu za prijavu i registraciju vjernika najkasnije do 11. svibnja 2015. Registracija sudionika vrši se preko župa, koje svoje prijave šalju na adresu Uredu za prijavu i registraciju vjernika; e-mail:[email protected].
Za sve prijave skupina mladih starosne dobi od 15 do 30 godina, kako iz BiH tako i zemalja iz susjedstva , bilo da žele sudjelovati samo jedan dan na susretu ili više, te im je potreban smještaj ili žele prijaviti glazbenu skupinu za predprogram ili program, odgovoran je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“; e-mail:[email protected].
Za sve skupine mladih Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ nudi mogućnost sudjelovanja u trodnevnom programu, od 5. do 7. lipnja, koje će započeti u petak, 5. lipnja molitvenim bdijenjem mladih za blagoslovljen dolazak pape, a završiti u nedjelju sv. Misama zahvalnicama koje će biti organizirane u župama u kojima budu smješteni mladi.
Kako bi se uredno prijavili za sudjelovanje na susretu s papom Franjom i mladima, osigurali karte za sv. Misu ili smještaj potrebno je ispuniti online obrazac koji možete preuzeti sa www.kuvn.org iliwww.mladicentar.org. Jako je važno popuniti sva polja i odgovoriti na sva pitanja u prijavnom obrascu, te ih poslati u predviđenom roku.

mladicentar.org

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar