DR. JOZO IVANČEVIĆ: “Spremni smo pružiti svaku vrstu pomoći kako bi se najmanje jedna osoba iz Rame imenovala u Upravu Elektroprivrede HZHB”

DR. JOZO IVANČEVIĆ: “Spremni smo pružiti svaku vrstu pomoći kako bi se najmanje jedna osoba iz Rame imenovala u Upravu Elektroprivrede HZHB”

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević uputio otvoreno pismo HDZ BiH Prozor – Rama, HDZ 1990 Prozor – Rama, Hrvatskom narodnom Saboru, JP “Elektroprivreda HZHB” d.d. Mostar.

U ovom pismu načelnik Ivančević poziva da se u imenovanjima direktora u JP EP HZ HB ne zaobiđe ponovno Rama. HE Rama je većinski proizvođač električne energije u sustavu EP HZ ZB, no, u zadnjih nekoliko mandata nije imala nijednu upravnu ni izvršnu funkciju.

Otvoreno pismo donosimo u cijelosti:

Budući da je u tijeku natječaj za izbor i imenovanje  članova Uprave – generalnog direktora i šest izvršnih direktora Elektroprivrede HZHB Mostar, smatramo da je ovo prilika da se u Upravu ovog društva konačno imenuje i netko od kadrova iz Prozora – Rame. Sigurni smo da kvalitetnih kadrova unutar pogona u Prozoru-Rami ima, i to boljih od onih koji dolaze iz sredina koji nemaju nikakve veze sa proizvodnjom električne energije.

Imenovanje generalnog i šest izvršnih direktora biti će politička odluka. Većinskim udjelom u Elektroprivredi HZHB Mostar upravlja upravo Federacija BiH. Upravo to je prilika da oni koji sada čine vlast u Federaciji BiH pokažu svoje političko umijeće i čvrstinu. To se odnosi najviše na HDZ BiH, ali i na njihovog koalicijskog partnera HDZ 1990, koji zajedno sudjeluju u federalnoj Vladi i drugim tijelima na razini Federacije i države BiH.

Podsjećamo na ono što se dobro zna – proizvodnja Elektroprivrede HZHB  u najvećem obujmu se ostvaruje upravo u Prozoru Rami, i bez nje ne bi ni bilo ovakve Elektroprivrede HZHB.

Blijedo promatranje kako se na račun ramske proizvodnje imenuju kadrovi iz nekih drugih općina biti će povijesni propust  koji će biti teško popraviti.  Zato pozivam ramsko rukovodstvo HDZ BiH i HDZ 1990 da pokažu političku ozbiljnost i odgovornost te iskoriste ovu  priliku kako bi se izborili za najmanje jednog direktora iz  Prozora – Rame u upravnoj strukturi Elektroprivrede HZHB Mostar. Smatram da takvu potporu treba dati i HNS. Općina Prozor – Rama i ja osobno kao načelnik, spremni smo pružiti svaku vrstu pomoći kako bi se najmanje jedna osoba iz Rame imenovala u Upravu Elektroprivrede HZHB, i pri tome smo spremni podržavati osobu iz Prozora – Rame koju vi predložite.

Sitnim interesima i politikantskim prepucavanjima, koje često doživljavamo od lokalnih političara, neće se ostvariti nikakav dobar učinak po Ramu, dok bi imenovanje jednog od direktora Elektroprivrede HZHB Mostar iz ove općine za sav narod ove općine bio ogroman pozitivni učinak. Nemojte prepustiti upravljanja vrijednima ramskim resursom drugima, jer ćete time učiniti štetu ne samo sebi nego i budućim generacijama Rame.

S poštovanjem!

Načelnik

dr. Jozo Ivančević

otvoreno pismo član uprave 2024

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar