Drama na Makarskoj rivijeri: Velika potjera za Hercegovcem koji je došao na 12 sati u Hrvatsku

Drama na Makarskoj rivijeri: Velika potjera za Hercegovcem koji je došao na 12 sati u Hrvatsku

Priča s Jadrana koja slikovito opisuje odlazak na more u roku od 12 sati. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna.

Prava drama događala se jučer na Makarskoj rivijeri. Naime turisti iz Češke su prijavili čovjeka da nešto krade iz mora. a po prijavi policija je krenula u potjeru. Što to se sve događalo ispričao je za naš portal čovjek koji je ujedno i glavni lik ove priče.

Krenuo sam jučer na more sa starijim sinom i kćerkom da se malo okupamo. Žena ostala kući da pomogne susjedima jer im se kćer udaje idući tjedan. Kontao i ja da malo pomognem, ali ona me nagovori da idem na more i da povedem dicu.

Mlađi sin imao stomačnih problema nakon što se prejeo kolača koji su ostali od djevojačke večeri. Uglavnom smo nas troje pošli na more. Ubilježio nas pajdo na granici i reko da pripazimo na povratak u roku od 12 sati.

Mi smo se dokopali plaže i dica nisu izlazila iz vode. Ja sam malo u vodi, malo u ladovini uživao i pario oči na Čehinjama. Kad smo pošli žena naredila da donesemo kamen za kiselit kupus. ” Znaš da nam je lanjski odnio kum Vrane u Vrankurt, pa nađi nam novi. Kupus se najbolje ukiseli ako ga pritisnemo kamenom iz mora”, Ko zna ova bagra može zatvoriti granice, pa ostašmo bez kamena rekla nam žena.

I tako negdje pred povratak ja i sin izabrasmo nekoliko tih kamenja ubacismo ih u vreću i onda u gepek. One Čehinje na kojima sam pario oči počele su nešto blebetat, ali se nisam ja obazirao. Jedna uzela mobitel i slika, a ja se još namjestio da me bolje uhvati. I tako krenušmo mi da se vratimo na vrijeme. Gužva prema granici kolona auta, kaže sin: Vidi ćaća kolona ovo je ko kad Zrinjski igra na Širokom.

U retrovizoru sam vidio da ide policija, a i ja požurio da se uklopimo u 12 sati. I odjednom ispred nas stoji auto policije, a onaj iza nam daje znak da stanemo. Ja stao, dica se pripala. Kćer se rasplakala kaže vidila u Kobri da postoji lažna policija koja pljačka ljude. Ovi nisu lažni, a nisu se ni šalili. Meni staviše lisice, a dicu odvedoše u kombi, te stadoše prebirati auto.

Jedan glavati reče: Bolje reci gdje si sakrio da se ne mučimo tražiti. Ama šta sam skrio ljudi? U autu nema ništa osim ručnika i kupaćih. Jedan od njih slavodobitno zavika evo je šefe i iznese vreću s kamenjem. Šef me pogleda i reče ovome da otvori vreću. Ovaj to učini i kada šef ugleda kamenje nesta mu smješka s lica.

Šta je ovo lupežu? “To je za kupusa gospodine”, rekoh mu. Kakvog kupusa dat ćemo ti degenek pa ćeš biti ko vol u kupusu!!!” Naredila žena da donesem kamen da s njime poklopimo kupus da se ukiseli, i mi smo uzeli nekoliko komada da jedan izabere”. Šef je sada već crven ko paprika, smijat će mu se cijeli MUP jer je digao uzbunu zbog toga kamena za kupus.

A što ste bježali od nas? “Nismo bježali curilo nam vrijeme”, Kakvo vrijeme sada? “Pa imamo pravo biti 12 sati na moru, evo sada smo i okasnili zbog vas i zbog đavoljeg kamena za kupus”. Idite da vas oči moje ne vide, javit ću na granicu da vas puste, a sada će me čuti one lude Čehinje koje su prijavile krađu umjetnina iz mora.

Na kraju smo se sretno dočepali kuće, a taj kamen za kupus umalo me nije koštao zatvora. A tim ludim Čehinjama treba zabraniti da gledaju krimi serije, pa šta one misle ako išta misle, a sigurno ne kisele kupus jer da jesu ne bi digle uzbunu, završio je priču naš junak.

Izvor: Hercegovina.in

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar